Radeon RX Vega blir AMD:s nya flaggskepp på grafikkortsmarknaden och den HBM 2-utrustade grafikkretsen ska nu snart vara här säger AMD själva.

AMD har låtit rivalen Nvidia hålla i taktpinnen på prestandamarknaden i över ett år. Rättare sagt har AMD inte ens lanserat grafikkort i prisklassen över 3 000 kronor. Lanseringen av efterlängtade Vega-arkitekturen har hängt i luften sedan AMD lanserade sin Polaris GPU förra sommaren. Nu säger dock AMD själva att Vega faktiskt står runt hörnet och avslöjar under ett event i Kina mer detaljer om sina planer.

Radeon RX Vega kommer att husera i flera olika prisklasser och plattformar. GPU-arkitekturen är inte bara ett syskon till Polaris utan ska komma med flera tydliga förbättringar. Vega-arkitekturen ska bland annat erbjuda en fördubbling i prestanda per klockfrekvens när det kommer till geometriuträkningar samtidigt som arkitekturen ska vara 4 gånger så energieffektiv som Polaris.

Radeon RX Vega i slutet på maj?

Vega 10 är den GPU som de flesta prestandaentusiaster suktar efter och här kommer AMD para sin GPU med den nya generationens HBM2-minne. AMD bekräftar att vi kommer att få se både 4 och 8 gigabyte-modeller av Radeon RX Vega när grafikkorten lanseras i sommar.

AMD:s Vega-arkitektur introduceras med Radeon RX Vega

Det är fortfarande ett mysterium vilken exakt prestandanivå vi kan vänta oss av Radeon RX Vega. De första Radeon RX Vega-grafikkorten väntas dyka upp på marknaden i slutet av maj månad, något som indikerats av bland annat spelutvecklaren Bethesda. Vilket även skulle matcha AMD:s egna uttalande om att “Vega är bara runt hörnet”.

AMD Radeon RX Vega fångat på bild med en pimpad referenskylare

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
7 Årtal sedan

Bleh… Knegar på med mitt R9 390X, som inte var snabbast på långa vägar ens när jag köpte det, och nu står sig rätt slätt i jämförelse med det mesta (allt?) i prestandasegmentet. April för Vega hade känts roligare, men 1-2 månader till utan något nytt kul att leka med pallar man väl. *suck* 😛