Asus ROG Strix XG438Q – gamingskärm med 4K och 120 Hz på 43 tum

Som en riktigt snabb TV på skrivbordet

0

Asus senaste gamingskärm XG438Q siktar på en omslutande bildupplevelse med vass prestanda, upp till 120 hertz i 4K-upplösning – om du har grafikprestanda som klarar av det.

Stora gamingskärmar finns numera i storlekar som gränsar till TV-territorium, och det är till den skaran som Asus nya premiumskärm XG438Q sluter sig. Med sina 43 tum ska den nya skärmen ta upp en avsevärd del av ditt synfält, men med en uppdateringsfrekvens som vi annars ser huvudsakligen hos mindre skärmar.

Svårdriven premiumskärm

XG438Q klarar av en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar med en uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hertz om den ansluts med Displayport 1.4, och det här är första gången vi ser den kombinationen av upplösning och frekvens i den här storleksklassen. Då ska det dock också till att du har ett grafikkort som klarar av att driva moderna spel i denna upplösning med så hög uppdateringsfrekvens.

Övriga specifikationer inkluderar en traditionell ljusstyrka på upp till 400 nits, skärmen kan dock skina i upp till 600 nits. Något som ger stöd för VESAs standard DisplayHDR 600. Responstiden ligger på fyra millisekunder och enligt Asus ska skärmens input lag vara på omkring 10 millisekunder.

Vidare har XG438Q stöd för variabel bildfrekvens via AMD Freesync, så för att få ut full funktionalitet ur skärmen krävs i nuläget ett AMD-grafikkort.

Sett till anslutningsmöjligheter kommer XG438Q med en Displayport 1.4, tre HDMI 2.0 samt en inbyggd hubb för USB 3.0-anslutningar.

Enligt Asus bör skärmen hitta sin väg till butikshyllor under årets andra kvartal. I dagsläget har dock ingen prislapp bekräftats.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments