Grafikkortsnyheter haglar tätt. Både AMD och Nvidia har planerade lanseringar av grafikkortsmodeller under juli månad och nu har flera bilder på kommande RTX 2060 Super med sin smått omdesignade kylare hittat sin väg ut på internet.

Redan under förra månaden började Nvidia bygga hype för sin kommande produktlinje “Super“. Exakt vad Super skulle bli för något framgick inte till en början men nu står det efter ett flertal läckor klart att det är en uppsättning grafikkortsmodeller som snart hittar sin väg till butikshyllorna.

Under förra veckan började en bild på kommande Geforce RTX 2070 Super att cirkulera. Denna visade en aning omdesignad kylarlösning med ett till synes uppdaterat färgschema. Däremot var det endast en ensam bild, dock får denna nu sällskap av en rad bilder på syskonprodukten RTX 2060 Super.

Det är hemsidan Videocardz som lagt händerna på denna uppsättning bilder på den kommande grafikkortsmodellen. Likt den bild på RTX 2070 Super som under förra veckan dök upp visar även dessa bilder en smått omdesignad kylarlösning. Det handlar fortfarande om Nvidias nya referenskylare med dubbla axialfläktar för att hålla komponenterna svala.

Rent generellt är kylaren identisk med den hos referensmodellen av RTX 2060 som lanserades under januari månad i år. Däremot har det svartfärgade områden mellan fläktarna ersatts med en kromad panel och logotypen för den nya produktserien finns att skåda både på denna sida av grafikkortet samt på den motsatta sidan som en del av grafikkortets tillhörande backplate.

Eventuella specifikationer för RTX 2060 Super

Trots att den nya grafikkortsfamiljen inte har avtäckts officiellt ännu har läckor med vad som påstås vara specifikationerna för de kommande grafikkortsmodellerna cirkulerat på internet. Enligt dessa kommer RTX 2060 Super att erbjuda 2 176 CUDA-kärnor och åtta gigabyte GDDR6-videominne med en effektiv klockfrekvens på 14 Gbps över en 256-bit bred minnesbuss. Grafikprocessorns klockfrekvens sägs ligga på 1 470 megahertz (MHz) och turbofrekvensen ska enligt de läckta specifikationerna vara 1 650 MHz.

Specifikationer som läcker ut innan en produkt officiellt avtäckts bör precis som prestandasiffror och annan information alltid tas med en nypa salt. Nvidia förväntas avtäcka den nya “Super”-familjen under morgondagen den 2 juli så väntan kan snart vara över för den som är intresserad av detta nya grafikkortsmodeller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments