Nvidia hävdas ge sig på kryptoblockering ännu en gång genom att uppdatera Geforce RTX 3060 med en ny grafikprocessor som ska ha en mer svårknäckt blockering.

När Nvidia lanserade sin grafikkortsmodell Geforce RTX 3060 introducerade företaget även en slags blockad. Denna skulle halvera prestandan hos grafikkortet när det kommer till brytning av kryptovalutor. Något Nvidia hoppades på skulle resultera i fler enheter i händerna på gamers då enheten skulle bli mindre attraktiv för kryptobrytare.

Det tog dock inte lång tid för olika trick som kringgick denna blockering att upptäckas. Detta underlättades inte heller av att Nvidia av misstag skickade ut en drivrutin som saknade kryptoblockeringen helt och hållet. Något som mer eller mindre helt tillintetgjorde Nvidias försök att hålla grafikkorten borta från kryptobrytning.

Nu hävdar en ny rapport att Nvidia kommer ersätta grafikprocessorn GA106-300 i RTX 3060 med en kallad GA106-302. Denna nya grafikprocessor ska då komma med nya restriktioner samt ett nytt enhets-ID som ska se till att det inte är möjligt att installera äldre drivrutiner. Således kommer den drivrutin Nvidia själva läckte inte vara kompatibel.

Enligt Igor’s Lab ska dessa nya upplagor av RTX 3060 inte börja skeppas förrän någon gång under maj månad. Förutsatt att dessa rapporter faktiskt stämmer, det vill säga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments