Flaggskeppstelefonerna på smartphonemarknaden blir allt större och det osäkerhet kring när eller om Nokia kommer ge sig in i leken med en Windows Phone-baserad telefon av modell större, något nyhetskällan Reuters antyder kan ske redan nästa månad.

Det finns flera indikationer på att Nokia har en ny flaggskeppstelefon på ingång, däriblanduppgifter om att en presskonferens kommer äga rum mellan den 26 och 27 september. En kandidat som kan tänkas utannonseras under den presskonferensen är den beryktade Windows RT-baserade surfplatta som dykt upp till och från i allehanda läckor. Samtidigt viskas det om just en smartphone i 6-tumsklassen, och enligt källor till Reuters är det just en sådan produkt vi kommer få se.

Enligt källorna kommer telefonen i fråga först och främst med en 6-tumsskärm med 1080p-upplösning. Jämförelsevis ligger de båda nuvarande flaggskeppen Lumia 925 samt 1020 på 4,5 tum och upplösningen 1 280 x 768. Enligt Reuters och Windows Phone Central rör det sig även om en fyrkärnig processor, antagligen en Qualcomm Snapdragon 400, 600 eller 800, samt en 20-megapixelkamera.

Vi kommer behöva invänta slutet av september månad för att veta med säkerhet vad Nokia har i kikaren och den här typen av läckor har alltid en större eller mindre grad av osäkerhet. Det vore dock rimligt för såväl Nokia som Microsoft att presentera en sådan enhet för att hålla både Nokias telefonsortiment och Microsofts ekosystem konkurrenskraftigt mot de allt större och kraftfullare Android-telefoner som växer i popularitet på marknaden.

Källa: Reuters via Windows Phone Central


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Oldvikingschool
10 Årtal sedan

Suck… jag som hoppades på att Nokia skulle krympa skärmstorleken till ca 4,2tum. Tycker lurarna har blivit tok för stora nu.

HomieX
HomieX
10 Årtal sedan

Äääääntligen ! Säger jag. 🙂

Har länge vela han en WindowsPhone, men dagens fjuttskärmar har hållt mig borta.
I min ficka ligger idag en Galaxy Note 2 LTE och tänkte uppgradera till Nr 3 nu i höst eller möjligen en Sony Honami, men om Nokia kommer med en 6″ eller där i närheten så lockar det också 🙂

/Homie

Henrik Berntsson
Admin
10 Årtal sedan

[quote name=”Oldvikingschool”]Suck… jag som hoppades på att Nokia skulle krympa skärmstorleken till ca 4,2tum. Tycker lurarna har blivit tok för stora nu.[/quote]

Trenden går mot större lurar så jag tror man får sätta förhoppningen till nya mindre modeller som täcker upp det segmentet

Poontus
10 Årtal sedan

den ser ut som en leksak, eller möjligtvis en telefon för pride-människor.
undrar om Nokia någonsin kommer släppa en telefon som jag skulle kunna tänka mig :S

Kamione
Kamione
10 Årtal sedan

En “Windows RT-baserad surfplatta” ?? Verkligen ?
Hade hoppats på en Riktig Surfplatta från Nokia med Windows !

RT har varit en flop och det kommer en surfplatta från Nokia inte att ändra på.
Dom flesta tillverkerna har övergett RT.