Ryktesmaskinen för nästa instans i Samsungs flaggskepps linje, Galaxy S5, har börjat rulla. Telefonen som förväntas dyka upp under första halvan av nästa år ryktas bland annat finnas få ett skal i en legering av magnesium och alumium, samt optisk bildstabilisering.

Som världens idag största telefontillverkare är många blickar riktade mot Samsung i väntan på nästa flaggskepp ur Galaxy-serien. Galaxy Note 3 som visades upp under årets IFA-mässa i Berlin introducerade bland annat stöd för videoinspelning i 4K-format, en vass processor från Qualcomm och möjlighet att ansluta företagets smarta armbandsur Galaxy Gear. Frågan som följer är i det fallet vad företaget planerar att göra med sitt nya flaggskepp nästa år.

Hög efterfrågan på nytt chassi

Ett rykte som dykt upp till International Business Times uppger att telefonen kommer bli den första ur sin serie som inte tillverkas med ett plastskal, utan istället i ett chassi i en legering av aluminium och magnesium, detta för att kontra den starka konkurrensen från Apple, Sony och HTC när det kommer till just chassidesign.

Det talas även en del om kameran i det nya flaggskeppet, där exempelvis optisk bildstabilisering tas upp som en möjlighet. Det finns en efterfrågan på stadigare bilder från mobilsensorer med de små och känsliga sensorer som används, inte minst i mörka miljöer.

Ett smakprov på Tizen?

Ett betydligt mindre stabilt rykte är att telefonen kommer finnas i två varianter, en med Android 4.4 Kitkat och en Tizen OS. Sistnämnda har ännu inte fått någon ordentlig introduktion från marknaden och är tänkt att riktas främst mot mellanklass-segmentet, men då Samsung vill se operativsystemet på enheter av flera olika slag vore det inte heller omöjligt att få se det i någon inkarnation även i de högre prisklasserna.

Stora nypor salt gäller fortfarande då telefonen ännu inte diskuterats av Samsung. Därmed finns inte heller några klara indikationer på lanseringsdatum, men av tidigare modeller att döma är första halvan av 2014 att vänta.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
NiQ3
10 Årtal sedan

Samma rykte varje år..
S3 ryktades vara i metall
Note 2 ryktades vara i metall, skulle vara exklusivare än S3 – NEJ
S4 ryktades vara i metall, Skulle vara exklusivare än S3 – NEJ
Note 3 ryktades vara i metall, Läder jippi:D – NEJ fejkläder..

🙁