Testresultatet för AMD:s kommande APU Ryzen 5 2500U med inbyggd Vega GPU i spelet Ashes of the Singularity har hittat ut på internet.

AMD verkar redan vara igång med att testa minst en av sina kommande APU:er baserade på Zen-arkitekturen. Den enhet som dykt upp i spelet Ashes of the Singularitys inbyggda testsvit är Ryzen 5 2500U som kommer med en integrerad GPU baserad på Vega-arkitekturen.

2500U är designad för bärbara datorer och är en del av AMD:s Raven Ridge-serie av APU produkter. Denna modell kommer utrustad med fyra stycken processorkärnor Simultaneous Multi Threading (SMT) vilket är AMD:s svar på Hyper Threading och resulterar i att processorn har åtta stycken trådar.

Ryzen 5 2500U

Testet utfördes i spelets standard 1080p-preset och APU:n kammade hem exakt 500 poäng. Medans processorn i sig visade duglig prestanda så verkar dock grafikchippet vara lite på efterkälken och når inte samma resultat som till exempel Intels Iris Graphics 640 som inte ens är Intels kraftfullaste integrerade grafikchip. Vilket torde indikera att detta inte är någon av AMD:s toppmodeller ur Raven Bridge-familjen.

Som produktens namn föreslår så kommer AMD:s Raven Ridge att döpas till Ryzen 2000-serien, och riktigt vart i produktuppsättningens näringskedja Ryzen 5 2500U hamnar är vid skrivande stund okänt.

AMD planerar att lansera sina APU-enheter under årets andra halva med Zen för mobila plattformar och för stationära datorer någon gång tidigt under år 2018.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments