AMD:s kommande processor Ryzen 7 5800X3D med sitt staplade cacheminne sägs komma i begränsad upplaga då tekniken bakom processorns ökade minnesmängd inte är helt redo för massproduktion.

Den rådande kretsbristen samt en helt ny teknik som ännu inte tagit sig till massproduktion rapporteras nu innebära att AMD:s enda processor med staplat cacheminne blir svår att lägga vantarna på.

Enligt en rapport från DigiTimes har TSMC ännu inte fått sin SoIC-teknik till massproduktion. Detta är då den teknik som används av AMD för att stapla extra cachekretsar ovanpå processorkretsar. Detta tillsammans med att AMD:s processorfamilj Epyc Milan-X också använder sig av 3D V-Cache ska ha resulterat i att man valt att inte producera någon gigantisk mängd av Ryzen 7 5800X3D.

AMD har tidigare visat upp andra konsumentprocessorer med staplat cacheminne när man först började bygga hype för tekniken. Dessa har dock inte setts till sedan sitt korta uppträdande. Även det kan tyda på att man vill mycket men inte riktigt har förmågan att göra allt man vill med tekniken just idag.

Det återstår att se hur pass stora planer AMD har för 3D V-cache och syskon till Ryzen 7 5800X3D. Det har ryktats att Zen 4 kommer erbjuda processorer med och utan staplat cacheminne. Till vilken grad dessa rykten stämmer är något vi förhoppningsvis får svar på innan lanseringen senare i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments