Samsung är en av världens största tillverkare av hemelektronik, och har de senaste åren visat imponerande växtkraft inte minst på smartphonemarknaden. Det koreanska företaget har inga planer på att sakta ner, och räknar med en vinstökning på 53% för årets första kvartalsrapport.

Med produktgrupp efter produktgrupp på sin meritlista kan Samsung Electronics tillgodogöra sig en raskt växande vinst. Under perioden 2009 till 2011 klättrade företaget till positionen som världens näst största halvledartillvekare, och den största tillverkaren av TV-apparater, minneskretsar och smartphones.

Den sistnämnda produktkategorin fortsätter växa i popularitet, och till följd av detta räknar Samsung med en vinst på 8,7 biljon Koreanska won, eller 7,6 miljarder USD för första kvartalet 2013. Detta ger en ökning på 53% från de cirka 5 miljarder USD som presenterades för motsvarande period 2012.  Vinsten är jämförbar men något lägre än den för fjärde kvartalet 2012, vilket var ett rekordkvartal för Samsung, och vinsten landade då på cirka 7,75 miljarder USD.

Den kompletta kvartalsrapporten kommer vara tillgängling den 26 april. Detta är samma dag som Samsungs nya flaggskepp Galaxy S4 lanseras, och denna borde ge även årets andra kvartalsrapport en skjuts framåt.

Källa: Digitimes


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments