Samsung satsar vidare på sina TV-apparater och förutom en serie av vanliga OLED-modeller som ska börja säljas under andra halvåret 2013 visar företaget även upp en specialmodell, en konkav OLED-TV. Lika mycket för att visa vad som är möjligt med OLED-tekniken som att öka inlevelsen.

Samsung hävdar att man visar upp världens första böjda OLED-TV under CES 2013. Det är något vi har svårt att avgöra då företaget faktiskt inte är ensamma om denna bedrift. Men det är få tillverkare som idag producerar TV-apparater med OLED-panel och onekligen än färre som tillverkar böjda TV-apparater.

Utan ett fast glassubstrat på skärmpanelen går OLED-panelerna att böja och även om detta knappast är en nyhet är det inget vi sett användas på större skärmar förrän nu. Samsung använder sig av en 55 tums panel med 1 920 x 1 080 pixlars upplösning och den konkava formen menar man ska främja tittarupplevelsen med en mer centrerad synvinkel.

Priser och lanseringsdatum är ännu oklara. Men talespersoner på plats berättar att företaget hoppas kunna leverera sina böjda OLED-apparater under andra halvåret tillsammans med de traditionellt platta OLED-modellerna.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
11 Årtal sedan

Skulle vara kul att se en sån här i 21:9 för den optimala bioupplevelsen hemma… och sisådär 100″ om man nu ändå drömmer lite 😀