Apple har senaste månaderna gått i patentkrig mot Samsung hos i princip varje land och distans de kan. Stämningarna har haglat, mestadels från Apples sida men nu har Samsung kontrat Apple i Australien, med riktiga teknikpatent. Samsung sträcker nu ut sin hand till Apple om förlikning mellan de båda företagen.

Samsung har väntat med att lansera sin Galaxy Tab 10.1, i väntan på vad rätten i Australien har att säga i frågan. Samsung har däremot kontrat Apple, med sju patent som både iPad och iPhone inkräktar på. Dessa patent ska vara direkt relaterade med trådlös-teknik Samsung tagit fram, och är alltså inga designpatent som i Apples fall.

I fredags kom Samsung med ett erbjudande till Apple om att lägga ned stridsyxan, i alla fall i Australien. Vad det skulle innebära är att båda parter får tillåtelse att använda de patent de inkräktar på, utan risk för stämning.

“Lawyers for Samsung Electronics Co. Ltd. on Friday offered Apple Inc. a deal on a patent dispute over the two companies’ tablet computers that could allow the Korean company to launch its Galaxy Tab 10.1 device in Australia.

The agreement, if accepted by Apple, could see the tablet’s launch next week, Samsung’s attorney David Catterns told Dow Jones Newswires after a hearing at the country’s Federal Court in Sydney,” Wall Street Journal.

Apple har stämt hela Samsungs Galaxy-serie smartphones och surfplattor för att “slaviskt kopiera” deras serie iPhone och iPad. Samsung menar på att detta bara är av rädsla från Apples sida, att deras Galaxy Tab 10.1 ska börja äta sig in på iPad 2:s försäljning och därmed inte börja använda deras iOS-plattform.

Samsung Galaxy Tab 10.1, orsaken till alla problem?

Samsung som däremot har inget mindre än sju patent på teknik som används i samtliga iOS-enheter, som skulle kunna orsaka ett säljstopp om Samsung vägrar licensera ut dem. Det är alltså i Apples bästa intresse om båda företagen lägger ned stridsyxan och fortsätter med produktutveckling före stämningsansökningar. Med tanke på Samsungs patent, kan de ha ett riktigt mål mot Apple om det hela skulle gå till rättegång.

Förlikningsförslaget Samsung lagt fram finns det inga större detaljer kring, förutom att det handlar om Australien. Beroende på vad det är för trådlös-teknik iPhone och iPad inkräktar på, skulle de kunna vara något Samsung kan använda sig av i andra länder och EU.

Källa: Redmond Pie

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Känns som att Apple ligger lite dåligt på det nu.

hymer
12 Årtal sedan

Apple gillar inte jag. Börjar påminna om Rambus

EDIT:
Ett trevligare språk hade uppskattats.
/admin

Tempel
12 Årtal sedan

Jag hoppas verkligen Apple får fett med skit för det här.

dlq84
12 Årtal sedan

Det enda patent leder till är högre priser för oss konsumenter.

The Mutt
12 Årtal sedan

[quote name=”dlq84″]Det enda patent leder till är högre priser för oss konsumenter.[/quote]

Inte direkt, om företag inte tog patent på en produkt eller teknik så skulle inte utvecklingen drivas framåt. Företagen kommer inte att satsa miljoner på forskning och utveckling om man bara får ge bort det när det är klart.

Ghost^[Homie]
12 Årtal sedan

[quote name=”IcedEarth”]Kom igen Apple, U can do it!

http://9to5mac.com/2011/09/24/oh-samsung-you-are-making-this-too-easy/%5B/quote%5D

LÖL !
Helt ärligt, vem fan bryr sig om hur en laddare till vägguttaget ser ut ??
titta bara på nätadapters från allehanda router/switch/hub/ADSL modem tillverkare så kommer du också sen en MYCKET slående likhet. Någon som bryr sig ? 1 eller kanske 2 ? haha

Bara Apple o deras fanboys som bölar o börjar jiddra…

McKinley
12 Årtal sedan

Är det något företag som kan äta upp det tuggmärkta äpplet, så är det Samsung. Jag hoppas att Apple inte godtar Samsungs hand, utan att man är dum nog och tror att man kan strida mot alla, för att sedan bli totalt uppäten.

Kogster
12 Årtal sedan

[quote name=”IcedEarth”]Kom igen Apple, U can do it!

http://9to5mac.com/2011/09/24/oh-samsung-you-are-making-this-too-easy/%5B/quote%5D
Asså ett av argumenten är att USB-laddarna levererar samma ström och spänning. Svårt att ta en sådan hemsida seriöst.

Att påstå att patent främjar utveckling är väll som att påstå fängelse främjar brottslighet. Det hindrar folk från att utveckla mer mer än det hindrar andra från att kopiera.

Laglorden
12 Årtal sedan

[quote name=”The Mutt”][quote name=”dlq84″]Det enda patent leder till är högre priser för oss konsumenter.[/quote] Inte direkt, om företag inte tog patent på en produkt eller teknik så skulle inte utvecklingen drivas framåt. Företagen kommer inte att satsa miljoner på forskning och utveckling om man bara får ge bort det när det är klart.[/quote] Nu funkar tyvärr inte patenten så i den verkliga världen 🙁 som de är tänkta att funka när de infördes för sisådär 100 år sen. Nu hindrar de snarare utveckling än främjar den. Miljoner på forskning för att komma fram till att det nog ska vara en… Läs hela »

hymer
12 Årtal sedan

Hehe men va fan jag censurerade ju mig själv med en *. duger inte det 😉