Galaxy S8 är Samsungs stora chans till revansch efter fiaskot med brinnande Galaxy Note 7 och de första hårdföra testerna indikerar att Samsung lärt sig en läxa.

Samsung har förlorat miljarder kronor på sin utveckling och misslyckade lansering av fjolårets smartphoneflaggskepp Note 7. Telefonen som på det stora hela verkade vara en lysande smartphone hade en designmiss som gjorde att batteriet kunde explodera och börja brinna. Telefonen drog slutligen tillbaka från marknaden och Samsung lämnade en offentlig ursäkt till konsumenter. I samma veva påpekade företaget att man nu gjort ändringar i sina rutiner för att undvika liknande problem.

Varken gnistor eller flammor från batteriet i Galaxy S8

På Youtube-kanalen Whats inside har vi nu fått ett första gott tecken på Samsungs nya batteriteknik i Galaxy S8. I sitt försök att öppna upp Samsungs nya smartphone råkade man nämligen punktera telefonens batteri med en dremel. Medan batteriet expanderade och värmdes upp rejält efter tilltaget kom aldrig några flammor eller gnistor från batteriet. Något som snarare är regel än undantag när litiumjon-batterier punkteras och skadas på detta sätt.

Detta pekar på att Samsung verkar implementerat effektiva metoder för att minimera risken för batteribränder i Galaxy S8. Goda nyheter för både företaget och konsumenter även om det fortfarande smärtar i hjärtat att se en Galaxy S8 sågas itu med en dremel.

Samsung Galaxy S8 med sin Snapdragon 835 klarar av att emulera Gamecube-spel

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments