I samarbete med Facebooks Oculus visar Samsung en ny version av sitt VR-headset för Samsung-telefoner. Denna gången är headsetet inte kompatibelt med Galaxy Note-familjen men har stöd för nya Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Vi sätter nya Gear VR på huvudet och spelar med en ny mobil handkontroll.

Samsungs Gear VR-headset har hittills bara funnits tillgängligt för användare av Galaxy Note 4. Detta har gjort marknaden för ett mobilt VR-headset minst sagt begränsad. Nu introduceras ett nytt headset som har potential att nå en bredare marknad än tidigare. Den nya versionen har stöd för både Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Detta betyder att det använder en 5,1 tums skärm med en upplösning på 2 560 x 1 440. Vi har tagit en titt på hur den nya processorn och skärmen i Samsungs nya flaggskepp påverkar upplevelsen av virtual reality-upplevelsen.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngSamsung har inte bekräftat när och för hur mycket Gear VR kommer att säljas i svenska butiker. De nya Galaxy S6-modellerna når butiker i april så Gear VR kan knappast lanseras innan dess. När det gäller pris kan vi inte göra annat än spekulera. Gear VR för galaxy Note 4 såldes för cirka 2 500 kronor. Ett pris över 2 000 kronor är med andra ord att vänta även för den nya modellen.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Ingela Oscarsson
Ingela Oscarsson
9 Årtal sedan

Finns det ingen snorkel, som tillbehör? 😆