Gränserna fortsätter pressas för prestandan i mobila enheter, som bestyckas med högupplösta skärmar och flerkärniga processorer. Samsung tar nu ytterligare ett steg på den fronten och inleder masstillverkning av smartphoneminne på 3 gigabyte.

Den mobila marknadens expansion har varit minst sagt explosionsartad, och mobiltelefoner har gått från prestanda i klass med en någorlunda avancerad miniräknare till att på senare tid rent av ersätta persondatorn för flera uppgifter. Den ökade prestandan ger möjlighet till mer avancerade applikationer som i sin tur kräver mer internminne, inte minst för att klara av smidig multitasking.

3 gigabyte internminne har varit på tal under flera månaders tid och nu sätter Samsung igång med den satsningen på allvar. Företaget har nu inlett masstillverkning av energieffektiva LPDDR3-minneskretsar med 20 nanometers tillverkningsteknik. Kretsarna är 0,8 millimeter tjocka och specificeras till en bandbredd 2 133 megabit per sekund per pin.

För att uppnå den höga minnesdensiteten har Samsung byggt minnet med fyra kretsar på 6 gigabit (750 megabyte), uppdelat i två par där varje par består av två kretsar staplade på varandra. Samsung har ännu inte utannonserat någon specifik modell som kommer använda sig av minnet, men en trolig kandidat är den beryktade Galaxy Note 3.

Allt eftersom minnesmängden i mobiltelefoner och surfplattor ökar så ökar också efterfrågan på 64-bitars ARM-processorer, någonting som fortfarande lyser med sin frånvaro annat än på delar av servermarknaden, och en större utbredning bland konsumentprodukter skulle kunna ha stor innebörd i konkurrensen mellan ARM och X86.

Källa och bild: Engadget

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Oldvikingschool
10 Årtal sedan

Medans min Samsung Galaxy S kämpar med 384MB ram…

Poontus
10 Årtal sedan

[quote name=”Oldvikingschool”]Medans min Samsung Galaxy S kämpar med 384MB ram…[/quote]
men “Samsung Galaxy S” har 512MB RAM…