Samsung startar det nya året genom att presentera en duo av nya bildskärmar för konsumentmarknaden. Förutom en tunn och stilren 27 tummare vid namn SC750 levererar den koreanska tillverkaren sin första pekvänliga PC-monitor i SC770. En 24-tummare med stöd för 10 punkters multi-touch.

Samsung SC770 ingår i den nya Series 7 Touch-serien och har utrustats med en MVA-panel på 24 tum. Upplösningen är satt till 1 920 x 1 080 pixlar och det statiska kontrastförhållandet specificeras till 5 000:1. Skärmen har en ljusstyrka på 250 candela per kvadratmeter och en responstid på 5 millisekunder (gtg).

samsung_display_7_multitouch

Den stora nyheten är trots allt panelens touchteknik som gör det möjligt att styra och arbeta med datorn genom gester direkt på skärmen, något som börjar bli vardagsmat i bärbara och allt-i-ett datorer. Samsung SC770 stödjer 10 punkters multi-touch och tillverkaren menar att skärmen är optimerad för Windows 8 och det nya Modern UI-gränssnittet. Skärmen har även en justerbar fot som kan lutas 60 grader, dubbla stereohögtalare på 3 watt vardera och en HDMI-anslutning.

Utöver sin nya pekskärm har Samsung även introducerat en större 27-tums modell med namnet SC750. Här hittar vi inget stöd för multi-touch men lik väl en större skärmpanel med samma upplösning på 1 920 x 1 080. Skärmen får även LED-bakbelysning och en ljusstyrka på 300 candela per kvadratmeter. Kontrastförhållandet och responstiden är även här spikade till 5 000:1 resp. 5 millisekunder.

samsung_display_7

Samsung satsar på en slimmad design med en stilren skärmfot som kan höjas och sänkas samt roteras 90 grader. Anslutning till dator sker genom en HDMI-anslutning.

Samsung har ännu inte avslöjat några priser för sina nya skärmar som ska börja säljas i första kvartalet 2013, men meddelar att man kommer visa upp skärmarna på CES i Las Vegas nästa vecka.

samsungmonitor

Relaterade artiklar:


Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Viking1962
11 Årtal sedan

Frågan är om man behöver pekskärmar till desktopdatorer. Det kommer bara att leda till arbetsskador när man får hålla på och lyfta armarna när man ska peka på skärmen. Den var ju ganska snygg annars med den tunna ramen

Morkul
11 Årtal sedan

Vi har sedan tidigare haft 3 touch skärmat ståt i entrén som sitter i pulpeter där besökare får skriva in sitt namn och en namnskylt skrivs ut, besökare kan även surfa på dessa fungerar utmärkt. Vi har även satt in en touch skärm i konferensrummet som är speglat av en projektor. På det sättet kan man stå och prata med ansiktet emot “publiken” samtidigt som man använder skärmen. Det kan vara enkla saker så som peka på en sida i en Powerpoint presentation eller lite mer avancerade demonstrationer av program. Även inom sjukvården finns stora användningsområden där det kommer underlätta… Läs hela »

svartlock
11 Årtal sedan

Får hålla med Morkul där, det kommer bara att passa till vissa installationer varav desktop definitivt inte är ett av användningsområdena.
Herregud, att resa sig från sig skönt tillbakalutade ställning i stolen var gång och lyfta på axlarna tills du har leder som en 90-åring, nä fy fasiken! 😆

Marquzz
11 Årtal sedan

[quote name=”Morkul”]Vi har sedan tidigare haft 3 touch skärmat ståt i entrén som sitter i pulpeter där besökare får skriva in sitt namn och en namnskylt skrivs ut, besökare kan även surfa på dessa fungerar utmärkt. Vi har även satt in en touch skärm i konferensrummet som är speglat av en projektor. På det sättet kan man stå och prata med ansiktet emot “publiken” samtidigt som man använder skärmen. Det kan vara enkla saker så som peka på en sida i en Powerpoint presentation eller lite mer avancerade demonstrationer av program. Även inom sjukvården finns stora användningsområden där det kommer… Läs hela »

Morkul
11 Årtal sedan

[quote name=”Marquzz”]Men dessa skärmar har funnits länge och är riktade till den typen av kunder som du nämner ovan. Samsungs skärm är uppenbarligen riktad till privatpersoner och där kan man tydligare ifrågasätta tillämpningen[/quote] Förstår inte varför dessa skulle vara så specifikt menade för privatmarknaden, den är inte speciellt stor jämfört mot företagsmarknaden speciellt när det gäller dessa typer av skärmar. Tar man sedan den oroligt dåliga upplösningen i beaktande så är den absolut ingenting som många hemma användare köper just nu. Men jag kan fortfarande se användningsområden för en sådan här skärm hemma också. Vägg monterad köks-TV/Dator är ett utmärkt… Läs hela »

Retur
11 Årtal sedan

För ca 10 mån sedan skrev jag att pekskärmar kommer till desktop skärmar när win8 är lanserad. Ingen trodde på min förutsägelse. Jag fick nog rekordet i röda tummen ner och lika många svar på hur jag kunde tro något så korkat. Sen alla skäl till det, några fick vi en repris på ovan.Vi får se, men även de som sitter hela dagarna och matar in text lär skaffa en touchskärm som komplement när det är sax att uppgradera. Ibland går det fortare att peka direkt istället för att hitta musen och vispa-runt för att finna pekaren innan man kan… Läs hela »