Samsungs tredje generations smartphone i Galaxy-serien väntas nu presenteras den 3 maj i London. Samsung som under dagen skickat ut inbjudan till eventet till utvalda media avslöjar inga detaljer men bekräftar att vi kommer få “träffa den nästa Galaxy” under torsdagskvällen.

I inbjudan som bland annat dimpt ner i NordicHardwares maillåda hittar vi en stor bild med tre blå och vita klumpar. Om dessa klumpar ska ge någon signal om produkten i sig är oklart. Själva telefonen har blivit väl detaljerad i diverse informationsläckor de senaste månaderna, tyvärr ofta med motsägelsefulla uppgifter.

Det ryktas om att Samsung kommer satsa på en högupplöst skärmpanel med sin senaste Super AMOLED HD Plus panel som förutom 720 x 1 280 pixlars upplösning även kommer med ett äkta RGB-subpixel mönster för maximal skärpa. Skärmstorleken har angets till allt mellan 4,65 till 4,8 tum och hållas samman av en ytterst tunn skärmram.

gs3inbjudan

Uppgifter har även talat om en nyutvecklad chassidesign med någon form av keramiskt material för att göra telefonen extra tunn men ändå hållbar.

De få specifikationer som känns ganska uppenbara är annars Samsungs nya Exynos 4412 systemprocessor som med fyra Cortex-A9 CPU-kärnor tillverkas med 32nm-teknik och troligtvis huserar en uppdaterad Mali-400MP grafikdel. Med andra ord samma systemprocessor som Meizu tros använda i nya fyrkärniga Meizu MX.

Andra funktioner vi troligtvis kan räkna in på specifikationslistan är stöd för NFC och åtminstone en modell med 4G/LTE-stöd, även om detta är lite osäkert beroende på marknad. Samtidigt lär Android 4.0 Ice Cream Sandwich ligga under huven med Samsung egna TouchWiz-gränssnitt.

I övrigt bör vi få veta vad telefonen innehåller för godsaker den 3 maj kl 19.00 (svensk tid) och NordicHardware kommer givetvis vara på plats och ge er direktrapporter från lanseringen. 

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Segen01
Segen01
12 Årtal sedan

Härligt!
Har väntat jättelänge på detta.

silenz
12 Årtal sedan

Jag skulle gissa på att de bygger in ett t604. Mali400MP satt väl redan i S2?

Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

Det är möjligt att det blir T604, men det kan mycket väl bli Mali-400MP också. Exynos 4210/4212 har bara en ensam Mali-400-kärna, medan grafikarkitekturen stödjer upp till fyra stycken(!). Även med två skulle det bli ett rejält lyft mot idag.

Det är ännu oklart vad det blir då allt vi har att gå på gällande Exynos 4412 är mycket lösa rykten.

Felix Byström
12 Årtal sedan

[quote name=”silenz”]Jag skulle gissa på att de bygger in ett t604. Mali400MP satt väl redan i S2?[/quote]

Problemet är bara att Exynosen som sitter i Meizu MX har blivit marknadsförd som 50% snabbare. Mali-T604 marknadsförs som 5ggr snabbare vilket får oss att tro att Samsung har gjort samma sak som qualcomm, ny CPU med en överklockad GPU för att få ut telefoner snabbare.

dlq84
12 Årtal sedan

Hoppas på en platta med antingen 4 kärnor A9 eller 2 A15, då blir det köp direkt.

fackamato
12 Årtal sedan

Det här blir spännande, särskilt om det är äkta RGB-skärm i 720p. Helst mindre än 4.7″ också 🙂

Fast jag lär ändå vänta på nästa Google-telefon innan det blir köp.