Det har rådit kylig stämning mellan de två koreanska elektronikjättarna LG och Samsung under det gångna året på skärmmarknaden, då de båda företagen riktat anklagelser mot varandra i en patentdispyt om OLED-teknik. Nu lägger de båda företagen ner sina anklagelser.

I september förra året anmälde LG Display sin rival Samsung för patentintrång, och anklagade konkurrenten för patentintrång på sju patent relaterade till tillverkningen av OLED-paneler. Båda aktörerna har satsat hårt på OLED, och Samsung är en världsledande aktör inom OLED-paneler för bärbara enheter som mobiltelefoner eller surfplattor och LG lagt sin satsning främst på TV-apparater.

Samsung valde att i sin tur stämma LG och hävdade att de sju patenten var ogiltiga, detta för att de enligt Samsung saknade innovation.

Nu, ett år senare, framkommer det dock att företagen har kommit fram till en förlikning och valt att lägga ner sina respektive stämningar. Exakt hur överenskommelsen ser ut har däremot inte avslöjats, utöver att företagen kommit fram till att samarbeta under “rättvis konkurrens”.

Ett samarbete med OLED-teknologi mellan de båda företagen vore inte omöjligt och skulle exempelvis starkt kunna gynna LG i det mobila segmentet och båda företagen på TV-marknaden. Om så blir fallet, och i så fall under vilka omständigheter, är det dock för tidigt att säga.

Källa: Cdrinfo


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
10 Årtal sedan

Kul när företag kan uppvisa moget beteende. Blir bättre för oss konsumenter i slutändan 🙂

voleyro
10 Årtal sedan

[quote name=”wargreymon”]Kul när företag kan uppvisa moget beteende. Blir bättre för oss konsumenter i slutändan :)[/quote]

Eller tvärtemot. Samarbete leder till ”fixade priser” Men med riktigt konkurrent i focus, så krigar de om kunderna och deras vapen blir lägre priser än sin rival