Apple ska enligt nya uppgifter skrivit kontrakt med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company för att börja tillverka Apples nya systemprocessor A6X. Commercial Times skriver att affären ska vara i lås och att testtillverkningen hos TSMC ska börja redan första kvartalet.

Samsung har under flera år varit en av Apples absolut största komponentleverantörer som bland annat omfattat tillverkning av flera generationers systemprocessorer. Förhållandet mellan de två elektronikjättarna har dcok blivit allt mer infekterat med otaliga rättsliga efterspel där båda företagen varit förlorare och vinnare. Att de kraftiga patentstriderna tärt på samarbetet mellan företagen är lätt att förstå och rykten om Apples kretstillverkning och ett samarbete med TSMC har länge varit på tapeten.

Enligt den taiwanesiska tidsskriften Commercial Times ska Apple och TSMC nu vara överrens och påbörjar en testperiod under första kvartalet 2013 där Apple främst ska utvärdera TSMC:s produktionskapacitet. TSMC är världens största oberoende kretstillverkare men har under åren haft flera bakslag med övergången till ny tillverkningsteknik och har mängder av stora kunder som tar upp kapacitet i deras fabriker.

A6X är Apples kraftfullaste systemprocessor och kommer utrustad med två ARM-baserade Swift-kärnor och marknadsledande grafikdel från Imagine Technologies. Processorkretsen används för närvarande i fjärde generationens Ipad men när vi kan komma att se TSMC-tillverkade kretsar ute i butikshyllorna är oklart. Även hur Apple gör med sin tillverkningen av övriga systemprocessorer i sitt produktutbud.

Källa: 9to5mac

Relaterade artiklar:


Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
11 Årtal sedan

Med tanke på att TMSC inte har det bästa trackrecordet så lär väl inte apple vara vinnare. Men det klart komspirationsteoretikern i mig ser ju en tänkbar utveckling. TMSC har ju funderingar på fabrik i US. Tull på telefoner tablets etc med cpu som inte är tillverkad i US på deras marknad för att hålla Apple under armarna.

Andreas G
11 Årtal sedan

A6X kanske kommer dyka upp i fler saker än bara små portabla enheter om prestandan finns där.

Tempel
11 Årtal sedan

[quote name=”Andreas G”]A6X kanske kommer dyka upp i fler saker än bara små portabla enheter om prestandan finns där.[/quote]

Apple väcker liv i netbooksegmentet?

Edit:
Netbook inte notebook.

Andreas G
11 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”][quote name=”Andreas G”]A6X kanske kommer dyka upp i fler saker än bara små portabla enheter om prestandan finns där.[/quote]

Apple väcker liv i netbooksegmentet?

Edit:
Netbook inte notebook.[/quote]

Om de kan leverera en fullgod upplevelse är det väl inte orimligt att anta det, men jag har mina tvivel. Deras Premium-stämpel rimmar illa med ordet netbook.

Tempel
11 Årtal sedan

[quote name=”Andreas G”][quote name=”Tempel”][quote name=”Andreas G”]A6X kanske kommer dyka upp i fler saker än bara små portabla enheter om prestandan finns där.[/quote]

Apple väcker liv i netbooksegmentet?

Edit:
Netbook inte notebook.[/quote]

Om de kan leverera en fullgod upplevelse är det väl inte orimligt att anta det, men jag har mina tvivel. Deras Premium-stämpel rimmar illa med ordet netbook.[/quote]

Netbook med iOS6 och en retinaskärm så är dom ju där. Då kan dom få användare som inte kör Mac att välja deras produkter även för en mer traditionell burk.