Samsungs 219 tums Micro LED TV golvar redaktionen på CES

Den häftigaste TV-upplevelsen vi upplevt hittills

0

Den mest slående installationen i Samsungs gigantiska CES-monter är den nästa lika gigantiska TV-prototypen The Wall, ett Micro LED-monster på hela 219 tum.

TV-jättar som Samsung, LG och Sony har för vana att spänna musklerna lite extra på CES med sina visioner om framtidens TV-teknik, men årets besök i Samsungs monter satte ett ovanligt djupt intryck i år. Den återkommande installationen The Wall, med en gigantisk specialbyggd skärm som täcker en hel vägg, har en ny upplaga för år 2019 som närmast golvat redaktionen med sin uppslukande bild.

Micro LED på 219 tum

The Wall mäter in på 219 tum och använder Micro LED-teknik, och är således nära besläktad med OLED. Micro LED lämpar sig i synnerhet för riktigt stora skärmar, och kan leverera en riktigt imponerande kontrast och färgåtergivning. Kombinerat med en ljusstyrka på 2 000 nits och 6K-upplösning kunde demonstrationen på mässgolvet liknas vid ett gigantiskt fönster.

Det här är i nuläget konceptteknik, utan några konkreta uppgifter eller ens planer om lansering eller prissättning. Snarare är det ett imponerande exempel på vad den senaste skärmtekniken kan åstadkomma, och kan framöver inte minst bli ett lockande alternativ till påkostade projektorer på exempelvis biografer.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments