Toshibas hybridlösning som visas upp på IFA 2013 heter Satellite W30T, en pekskärmsdator åt det mer plånboksvänliga hållet. Trots sitt mindre gedigna chassi och snälla pris finns dock möjlighet till riktigt trevliga komponenter på insidan.

Billiga bärbara datorer är den produktkategori som fått ta mest stryk från den växande marknaden för surfplattor, men Toshiba är en av de tillverkare som fortsätter satsa hårt i det här segmentet med sina prisvänliga Windows 8-surfplattor och hybrider.

Vi klämde på Satellite W30T, som tidigare gick under namnet Click, och som kort och gott kan beskrivas som en enkel hybriddator med löstagbar skärm. Konsekvensen är en tjockare skärm då det är där alla vitala komponenter är monterade och medan vårt första intryck inte är jättepositivt vad gäller känslan i enheten är den än dock intressant sett till prislappen.

För ett instegspris på cirka 6 500 kronor kan man välja mellan diverse Intel Core-modeller ur Haswell-familjen och AMD A4, tillsammans med 4 gigabyte internminne och antingen 500 gigabyte hårddisk eller en SSD. Det finns även batteri i både skärmen och tangentbordsdockan, vilket bådar gott för batteritiden, även om vi inte fått någon konkret siffra för den egenskapen.

Toshiba Satellite W30T ser ut som en intressant hybridlösning för den som vill ha fördelarna hos en pekskärmsdator och en regelrätt notebook men utan att spendera en förmögenhet, och vi kommer hålla ytterligare utkik efter modellen under årets fjärde kvartal.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments