Seagate satsar vidare på rejält rymliga hårddiskar och laddar nu för en ny toppmodell med hela 16TB lagringsutrymme i 3,5-tums format.

Seagate förbereder sig för att lansera två stycken hårddiskar med ännu större lagringsutrymme än vad företaget för tillfället erbjuder. De två kommande 3,5-tumshårddiskarna blir utrustade med 14 respektive hela 16 terabyte (TB) utrymme.

Under 2016 såg vi lanseringen av hårddiskar med 10 TB utrymme från Seagate. Dessa går under namnen Ironwolf, Skyhawk samt Barracuda. Där vi i svenska hårddiskguiden redan testat 10TB-modellen av Ironwolf. De kommande hårddiskarna kommer däremot att lanseras som en del av företagets Enterprise-serie.

Seagate fokuserar på företag istället för vanliga konsumenter

Enligt Seagates VD Stephen Luczo ska dessa hårddiskar vara optimala för till exempel lagring av videos från övervakningskameror och dylikt. Då mekaniska hårddiskar har svårt att mäta sig med prestandan hos SSD-enheter så är dessa toppmodeller inte primärt riktade mot användare som behöver någonstans att installera sitt Steam-bibliotek. Även om det rent gigabyte per lagringsenhet skulle vara en mycket intressant lösning även för konsumenter.

Luczo nämnde även att företagets helium-baserade 12TB-hårddisk, som genererat mycket intresse sedan den först visades upp, nu håller på att testas för fullt. Samt att den respons som kommit från dessa tester än så länge varit positiv.

Något exakt lanseringsdatum eller riktpris för de nya hårddiskarna för inte vid skrivande stund. Men inom de kommande 18 månaderna är den tidsram som Seagate gett.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments