Small preview image

Knappt halva tiden har gått av Prestanda-SM 2006 och i vanlig ordning är det ganska sparsmakat med resultat till en början då många väntar med att avslöja sina systemspecifikationer. Men till vår stora glädje är det redan vissa deltagare som visat vart skåpet ska stå och en av dessa är Andreas “Himura” Johansson. Andreas blev i fjor SM-två i Procentuell Överklockning endast slagen av Robert “crotale” Kihlberg som var överlägsen med en överklockning på enorma 203%. Andreas knep andraplatsen med 173% vilket faktiskt var det nästa bästa slutresultatet i SMPC:s historia vilket säger en hel del om både Andreas och Roberts bedrift. Inför SMPC2006 är Andreas tillbaka och vad det verkar är det med ordentlig revanschlusta.Andreas har nämligen publicerat sitt första resultat i Procentuell Överklockning och han har dragit till med tävlingarnas nästa bästa resultat någonsin, nämligen 178% överklockning. Precis som i fjor är det en 1.5GHz Celeron Mobile som legat på testbänken och med en slutgiltig klockfrekvens på 4.17GHz är det en mycket imponerande bedrift. Med detta resultat ligger Andreas än så länge på en ohotad förstaplats och vi är ganska övertygade om att 178% kommer räcka långt även i årets mästerskap, frågan är bara hur långt.


Det har även hänt en del i 3DMark06-kategorin där fjorårsmästaren Marcus “Kinc” Hultin nu även gett sig in i leken. Marcus första resultat ligger på 22154 poäng vilket är ett av de fem bästa i världen för tillfället. I fjor drog Marcus till med vinnarresultatet redan första tävlingsdagen men årets tävling ser inte ut att gå samma öde till mötes. Det ska bli spännande att se om någon kan rå på Marcus och knuffa undan den regerande mästaren från sin tron. Vi hoppas i alla fall på flera imponerande resultat och det är som sagt var två veckor kvar på tävlingen så allt kan onekligen hända.


Vi kommer självfallet att fortsätta rapportera om nya intressanta resultat i Prestanda-SM 2006 och för dem som vill hålla ordentlig koll på ställningen i mästerskapet går det att hitta topplistan genom länken nedan.


SMCP 2006 topplistan


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments