Bandai Namco släpper för första gången på mer än 20 år ett Tekken-spel på PC vilket gör att vi både jublar och kör ett snabbtest.

Den nionde titeln i Tekken-serien hittar äntligen ut till konsoler och för första gången även ut till PC. Fightingspel förknippas vanligtvis med konsoler men på senare år har PC-marknaden även den fått lite kärlek från de japanska utvecklarna. Först ut av de två stora serierna var Street Fighter 5, som nu följs upp av Tekken 7.

Tekken 7 släpptes redan 2015 i Japan som ett exklusivt arkadspel och fick en stor uppdatering året därpå men det är först i juni 2017 som det hittar ut till Playstation, Xbox och PC.

Versionen för PC är en omgjord konsolversion med det mesta anpassat för en handkontroll. Det är lite knepigt att navigera i menyerna med tangenter och något svårare att faktiskt spela bra, men man vänjer sig ganska snabbt. Vi rekommenderar dock att man spelar fightingspel med en handkontroll eller arkadkontroll. Vid skrivande stund är det bara Xbox One handkontrollen som har fullt stöd i spelet, inklusive några arkadkontroller, men Playstation kontrollen verkar ha problem med att navigera i menyerna.

Minimum och rekommenderade krav för Tekken 7 hittar ni i tabellen nedan.

Minimum Rekommendade
Operativsystem Windows 7/8/10 64-bit Windows 7/8/10 64-bit
Processor Intel Core i3-4160 eller motsvarande Intel Core i5-4690 eller motsvarande
Minne 6 GB 6 GB
Grafikkort Nvidia Geforce GTX 660 2 GB, GTX 750 Ti eller motsvarande Nvidia Geforce GTX 1060 eller motsvarande
Hårddisk 60 GB 60 GB

Grafikinställningar och prestandatest

Tekken 7 använder sig av Unreal Engine 4 och låter användaren ställa in de mest vanliga grafikinställningarna.

I våra tester kör vi fördefinierade inställningen Ultra med vertikal synk avstängd. Vi avaktiverar även vertikal synk i Nvidias kontrollpanelen. Anledningen till de höga inställningarna är att vi redan efter första testet med ett Nvidia Geforce GTX 1080 Ti inser att spelet är låst till 60 bilder per sekund, och att det inte är för krävande. Vi väljer ut en bana som är något mer krävande, Twilight conflict, och mäter varje match med mätverktyg.

Vi väljer ut tre grafikkort från AMD och Nvidia i tre olika prisklasser för det här testet. Vid testandet har vi inte tillgång till referensmodeller av Radeon RX 580 och RX 570 och vi tar därför två nya grafikkort vi har fått in i testlabbet istället, vilka blir båda från MSI.

I upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar med Ultra grafikinställningar klarar inget grafikkort 60 bilder per sekund i genomsnitt. Anledningen är dels de höga grafikinställningarna, men också att banan vi har valt ut drar ner antalet bilder per sekund. Geforce GTX 1060, vilket är det rekommenderade grafikkortet av utvecklarna, presterar något bättre än konkurrenten Radeon RX 580. På upplösningarna 1440p och 1080p är det lite mer jämnt i toppskiktet, medan budgetkorten Geforce GTX 1050 och Radeon RX 460 halkar efter. Det sistnämnda grafikkortet lyckas inte hålla 60 bilder per sekund på upplösningen 1080p när grafikinställningarna är Ultra.

Tekken 7 är överlag inte mycket krävande och går att spela i 60 bilder per sekund även med budgetkort, men räkna i så fall med lägre grafikinställningar. Även äldre grafikkort kommer att kunna driva det här spelet utan några problem. Mas tome cuidado, pois para lidar com binárias, habilidades de trading e conhecimentos técnicos específicos ainda são importantes. Acima de tudo, é essencial a adoção de estratégias de opções binárias consistentes e inteligentes para negociar no mercado binário. Não é possível se dar ao luxo de errar muito, pois é seu dinheiro que está para jogo. Neste artigo, aprofundamos a discussão sobre quais estratégias podem ser usadas pelos traders para conseguir lucros significativos.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments