ZTE Grand S LTE var en av de mest spännande telefonerna att visas upp under CES-mässan tidigare i månaden. Budgettillverkaren ZTE har satsat fullt ut på premiummarknaden och egentligen bara bommat på en punkt, batteriet. Något som nu kan hindra telefonen från att nå svenska marknaden.

ZTE valde att satsa på en sällsynt slimmad design och lyckades banta Grand S LTE till blotta 6,9 millimeter i profil. Telefonen kändes riktigt lätt och tunn när vi testade Grand S som kortast under CES, men redan på mässgolvet visade vi viss oro för telefonens kraftfulla komponenter i kombination med ett förhållandevis litet batteri.

Med en fyrkärnig processor på 1,7 gigahertz, 4G-modem och en 5 tum stor FullHD-skärm är Grand S LTE knappast den mest strömsnåla telefonen på marknaden. Att ZTE då valt att nöja sig med ett batteri på 1 780 milliamperetimmar gör telefonens batteritid till ett frågetecken. ZTE lovade en dags användning men samtidigt säger uppgifter till NordicHardware att företaget är osäkra på om man kommer ta in telefonen i Sverige.

Anledningen ska vara just frågetecknet kring batteritiden som är en aspekt många svenska konsumenter ofta prioriterar mycket högt. Vi har generellt bra uppkoppling och snabba mobilnät, något som främjar användandet av våra smartphones men också sätter prov på dess energieffektivitet.

För närvarande pågår en utvärdering av intresset hos svenska konsumenter på bland annat företagets Facebook-sajt. Samtidigt som man fortfarande väntar på detaljerade batteritester för att kunna besluta om Grand S ska börja säljas även på den svenska marknaden.

ZTE Grand S LTE börjar säljas i Kina under februari månad, men till vilket pris är ännu oklart.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
8 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
11 Årtal sedan

Sorgligt att det enda som styr är storlek på skärm och hur tunn man kan göra den. Det är ju inte många millimeter som krävs för att den skall få betydligt mer batterietid. SIIa med stora batteriet här.

this
11 Årtal sedan

Kan ju direkt säga att ZTE inte kommer få många enheter sålda med det där lilla batteriet. Speciellt med tanke på att det är ett flertal tillverkare som lanserar produkter med väldigt lika specifikationer. LG har ju tex ett batteri på 3000 mAh i sin Optimus G Pro.

Anders Nilsson
11 Årtal sedan

Jag tyckte Xperia S hade långt ifrån den batteritid jag behövde med 1750 mAh. Och den har ändå en förhållandevis liten skärm.

Det är ju löjligt lågt med motsvarande batteri i Grand S.

Vinkelberg
Vinkelberg
11 Årtal sedan

Allt under en veckas batteritid är otillräckligt. Först när vi kommit dit så har nuvarande “smarta” telefoner kommit ikapp.

Anders Nilsson
11 Årtal sedan

[quote name=”Vinkelberg”]Allt under en veckas batteritid är otillräckligt. Först när vi kommit dit så har nuvarande “smarta” telefoner kommit ikapp.[/quote]Jag är nöjd sålänge jag kan använda mobilen hur jag vill under en hel dag och sen låta den ladda under natten.

Sitter med en GNote 2 LTE som klarar det utmärkt. Men jag hade ju inte tackat nej till en veckas batteritid. Känns dock långt kvar innan vi är på den nivån.