Qualcomms kommande systemkrets vid namn Snapdragon 8150 påstås nu ha dykt upp i en databas för prestandatester. Siffrorna visar högre prestanda än Huaweis Kirin 980, men Apples krets A12 Bionic håller fortfarande ledningen.

Vad som påstås vara prestandasiffror för Qualcomms kommande krets Snapdragon 8150 har nu dykt upp i testsviten AnTuTus databas. Siffrorna som dykt upp i databasen visar på att Qualcomm kan komma att slå Huawei och dess krets Kirin 980 på fingrarna. Däremot ser det ut att förbli Apple som håller prestandakronan bland smartphones med sin krets A12 Bionic som huseras i den senaste generationens iPhone-modeller.

Snapdragon 8150 ska enligt bilderna på prestandasiffrorna som laddades upp till forumet Weibo få en generell poäng på 362 282. Detta är cirka 10 000 poäng bakom Apples krets A12 Bionic som i ovanstående bilder testats i en iPhone XS Max. I AnTuTu lyckades Apples krets nå en generell poäng på 372 106.

Sett till grafikprestandan hos Snapdragon 8150 landade poängen på 156 328. Detta är en markant ökning med cirka 20 procent jämfört med grafikkretsen Adreno 630 som huseras i Snapdragon 845.

Trots att Apples krets håller den generella prestandatronen säker kommer Qualcomms krets att bli den krets för Android-enheter som presterat bäst i AnTuTu än så länge. Det vill säga om informationen visar sig stämma.

Personen bakom tidigare nämnda foruminlägg säger sig även ha information angående hur Snapdragon 8150 kommer att vara uppbyggd sett till dess processorkärnor. Enligt denna person ska kretsen komma med en ensam högpresterande kärna och tre kärnor som beskrivs som “medium”. Dessa fyra är alla av Cortex-A76 typ och ackompanjeras av fyra Cortex-A55 kärnor menade att hantera lättare uppgifter.

Som vanligt när det kommer till läckor och annan obekräftad information rekommenderas det att ta dessa siffror med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments