I kölvattnet av smarta Android-telefonen Xperia Z lanserar nu Sony en namne på surfplattsmarknaden. Sony Xperia Tablet Z är en 10-tums surfplatta med FullHD-upplösning, en fyrkärnig systemprocessor på 1,5 gigahertz och en riktigt tunn profil på endast 6,9 millimeter.

Sony verkar satsa vidare på sitt något kantiga designkoncept man introducerade med Xperia Z och surfplattan med samma namn har ett liknande designspråk. Med en profil på endast 6,9 millimeter är det en av de tunnaste 10-tums plattorna på marknaden och även vikten är rekordlåg på 495 gram, vilket kan jämföras med fjärde generationens Ipad som mäter 9,4 millimeter i profil och väger 652 gram.

Sony har det tunna formatet till trots fått in en skärm med 1 920 x 1 200 pixlars upplösning samt en Snapdragon S4 Pro processor på 1,5 gigahertz och en integrerad Adreno 320 grafikdel. Övriga specifikationer värda att nämna är 2 gigabyte internminne, 32 gigabyte lagringsutrymme, microSD-läsare, 8,1 megapixels Exmor R-kamera samt stöd för NFC och LTE/4G.

xperiatabletz2

Sony menar också att man tryckt in lite bättre ljudteknik i surfplattan men det som fått stryka på foten är batterikapaciteten. Enligt Blog of Mobile ska Xperia Tablet Z få ett batteri på relativt snåla 6 000 milliamperetimmar, att jämföra med 8 400 milliamperetimmar i fjärde generationens Ipad.

xperiatabletz

Vi har ännu inga uppgifter om när exakt och till vilket pris surfplattan kommer att börja säljas. Än mindre ifall denna modell dyker upp i Sverige, men Sony verkar åtminstone vara seriösa med sin satsning på Android-surfplattor.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Segen01
Segen01
11 Årtal sedan

Sony borde hoppat på 7″-tåget ist.
Det är ju det som är det ‘nya coola’ på plattmarknaden. Men jag förstår att alla phablets med sina stora skärmar som är på G skrämde Sony till att stanna kvar på sin 10 tums comfort zone.

Men där är bara min åsikt.

11 Årtal sedan

[quote name=”Segen01″]Sony borde hoppat på 7″-tåget ist.Det är ju det som är det ‘nya coola’ på plattmarknaden. Men jag förstår att alla phablets med sina stora skärmar som är på G skrämde Sony till att stanna kvar på sin 10 tums comfort zone. Men där är bara min åsikt.[/quote] Är inte beredd att hålla med dig här. Har Både 10″ och 7″ Nexusen. Använder aldrig 7″ annat än när…Jag kan ärligt tala inte säga när jag använder den. Den ligger mest. Tror dock att det är en pris fråga för många är väl endast där man kan se nyttan i… Läs hela »

Morkul
11 Årtal sedan

[quote name=”Segen01″]Sony borde hoppat på 7″-tåget ist.Det är ju det som är det ‘nya coola’ på plattmarknaden. Men jag förstår att alla phablets med sina stora skärmar som är på G skrämde Sony till att stanna kvar på sin 10 tums comfort zone. Men där är bara min åsikt.[/quote] Jag håller absolut inte med. Köpte en 7″ platta och ångrade mig tämligen omgående. Köpte en 10″ några veckor senare och direkt kände jag att det faktiskt finns en användning för surfplattor. Skulle vilja ha en som är ett par tum större till och med, då skulle man bland annat kunna… Läs hela »

AntonD
AntonD
11 Årtal sedan

Tror ni glömde att nämna att den även är vattentålig, precis som Xperia Z. Se film i badkaret någon? 😉