Sony är på väg att lansera två nya toppmodeller på Android-marknaden och med imponerande specifikationer sägs nu lanseringen vara planerad till CES nästa vecka. Bland höjdpunkterna hittar vi 5 tums skärmar med 1 080 x 1 920 pixlars upplösning och en Exmor RS-kamera på 13 megapixel.

Sony är inne i en positiv trend på smartphonemarknaden och nu väntas det japanska företaget lansera två nya toppmodeller baserade på Googles Android-operativsystem. Sony Xperia Z och Xperia ZL verkar vara närmast identiska sett till komponentvalet och det enda som skiljer dem åt sägs vara chassidesignen. Xperia Z, som troligtvis kommer till Sverige, kallas även C660x eller Yuga och får som sitt syskon Xperia V ett vattentåligt chassi. Xperia ZL väntas få ett mer traditionellt och något mer slimmat chassi.

Komponentvalet går inte av för hackor där Sony valt att trycka in 5 tum stora LCD-skärmar med en upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar. Den högupplösta skärmen drivs av en Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) systemprocessor med fyra kärnor. Systemprocessorn huserar även en kraftfull Adreno 320 grafikdel och kopplas till 2 gigabyte interminne.

xperia_z_zlSony Xperia Z och Xperia ZL

Övriga specifikationer sägs omfatta en 13-megapixels Exmor RS-kamera och Android 4.1 “Jelly Bean” som operativsystem. Det mesta pekar på att Sony presenterar sina nya telefoner på CES i Las Vegas under nästa vecka även om motstridiga uppgifter även pekat på ett särskilt event den 15 januari.

När och exakt vilken av modellerna dyker upp i Sverige är oklart, prislappen bör landa på drygt 5 000 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
11 Årtal sedan

Tyvärr är ju Sony lite sena ut med sina modeller, det känns som dom hela tiden är ½-1 år efter tex Samsung. Sen ligger dom samtidigt lite högt i pris. Dom ligger på samma introduktionspris eller tom lite högre men då dom är just ½-1 efter så är priset betydligt lägre på konkurrensen med i princip samma spec. Men jag gillar designen och vattentätheten. När kommer dom här ut på marknaden? Och finns inte redan Samsung Galaxy IV ute då? Det är Sonys riktigt stora problem. Sen är Sony just Sony, deras kundvård lämnar en del övrigt att önska och… Läs hela »

Andreas G
11 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]Tyvärr är ju Sony lite sena ut med sina modeller, det känns som dom hela tiden är ½-1 år efter tex Samsung. Sen ligger dom samtidigt lite högt i pris. Dom ligger på samma introduktionspris eller tom lite högre men då dom är just ½-1 efter så är priset betydligt lägre på konkurrensen med i princip samma spec. Men jag gillar designen och vattentätheten. När kommer dom här ut på marknaden? Och finns inte redan Samsung Galaxy IV ute då? Det är Sonys riktigt stora problem. Sen är Sony just Sony, deras kundvård lämnar en del övrigt att önska… Läs hela »

Tempel
11 Årtal sedan

Rätt spår men det tar för lång tid innan deras mobiler kommer ut på marknaden och dom ligger lite för högt i pris då dom väl kommer ut. Sony behöver få volymer och då måste dom pressa priset bättre och inte ligga så mycket efter.

Dom kanske också skulle hålla igen med pressreleaser och spara på dom tills det är kortare tid till dom verkligen har mobilen det handlar om färdig för leverans.

Yubi
11 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]
Dom kanske också skulle hålla igen med pressreleaser och spara på dom tills det är kortare tid till dom verkligen har mobilen det handlar om färdig för leverans.[/quote]

Det brukar inte dröja så länge tills dom kommer i butik efter en mobil är visad.
Ungefär en månad om jag inte minns fel.

Det är inte lång tid tycker jag.