Sonys presskonferens på IFA-mässan i Berlin har gått av stapeln, och inte helt oväntat blev det en hel del fokus på TV-apparater och kameror. Men man visade även upp den telefon som tidigare kallats “Honami”, som får 20,7-megapixelkamera och namnet Z1.

Sony fortsätter satsa stenhårt på sin Xperia-serie mobiltelefoner, och den stämpel som gällde för något år sedan om att Sony inte hade högpresterande flaggskepp att konkurrera mot bland annat Samsung med tycks vara bortblåst med råge.

Den nya telefonen bygger kring en 1080p-panel på 5 tum av Sonys egna Triluminos-typ som enligt Sony ska ge oerhört bra kontrast, svärta och färgåtergivning. Enheten drivs av Qualcomms kraftfulla flaggskeppsprocessor Snapdragon 800 med fyra kärnor, och likt sina syskon i serien är telefonen vattentät med en ram i aluminium och fram- och baksida i härdat glas.

sonyz1

Mycket av informationen kretsade kring kameran som får upplösningen 20,7 megapixlar och en lins med 27 millimeter vidvinkel och F2.0-bländare. Den ska vara utrustad med ett så kallad “Time Warp Burst”-läge som kan ta upp till 61 bilder under två sekunder och kan identifiera innehållet i olika bilder med hjälp av augmented reality, eller förstärkt verklighet. Bilderna kan sedan sparas över molnet till Sonys tjänst Playmemories Online som i USA och delar av Europa ska ge obegränsad lagring.

Man kan även montera Sonys externa linser QX10 och QX100 för att ge telefonen en ordentlig optisk zoom samt köpa till anpassade stativ. Det finns 15 gigabyte inbyggt minne och utrymme för microSD-kort. Xperia Z1 kommer finnnas i svart, vitt och lila, men exakt lanseringsdatum och prislapp är ännu okänt.

Bild: Engadget


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Flyfisherman
10 Årtal sedan

Vid förhandsbeställning kommer den i slutet av september och kostar då c:a 5995:-
[url]http://shop.sonymobile.com/se/campaign/xperiaz1/?utm_source=email&utm_medium=emd&utm_campaign=i1_pa_sesv&utm_content=ACT[/url]

Tekniska specifikationer:
[url]http://www.sonymobile.com/se/products/phones/xperia-z1/#tabs[/url]