En annan intressant modell ur Sonys Vaio-serie går under namnet Tap, en surfplatta med slimmad profil som ändå huserar en Intel Core-processor och Windows 8. Vi stannar till hos modellen vid Sonys monter på IFA och kikar lite närmare på den slimmade datorn.

Som vi nämnde i vår tidigare nyhet om Vaio Fit så har Sony en förkärlek till kreativa produktdesigner, och med Vaio Tap har man siktat på att göra en så tunn dator som möjligt i form av en surfplatta och fortfarande använda sig av en Intel Core-processor snarare än en Atom eller en ARM-lösning med Windows RT.

Den modellen av Tap vi kikar på använder sig av en Intel Core i5-4210Y, där Y betäcknar att det rör sig om en särskilt strömsnål modell med ett TDP på 11,5 watt och ett SDP på 6 watt. Tack vare den låga strömförbrukningen har Sony lyckats slimma ner plattan till 9,9 millimeter i tjocklek, totalt 14 millimeter med det medföljande tangentbordet.

vaio_tap_thickness2 vaio_tap_cover2

Med plattan följer ett trådlöst tangentbord med inbyggd pekplatta, då datorn med sitt Windows 8-operativsystem är tänkt att kunna användas mer produktivt än en platta med exempelvis Android eller Ios. Tangentbordet kan även fästas på skärmen med inbyggda magneter och då agera skydd under transport.

Mer information om Vaio Tap bör dyka upp närmare lanseringen i oktober månad, då även med en prislapp som ännu är okänd.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Retur
10 Årtal sedan

Intressant verkligen!
Paras Windows med attraktiv hårdvara, då blir intresset annat. Framförallt på tablett och mobilsidan.
Tänk Sonys Xperia Z med Win 8.1, eller tänk alla företags flaggskepp med Windows.
Då skulle det se helt annorlunda ut för Windows framgångar.
Hårdvaran är helt avgörande för intresset, för Windows i sig själv är det absolut inget fel på.
86 processorer behöver naturligtvis vara kraftigare. En krympning till, sen har vi tablet Z med Win pro.

DeBe
DeBe
10 Årtal sedan

Har läst att den är 9,9mm tjock/tunn. När man ser bilderna tycker jag att de ser mer troligt ut än 14mm?

Gadgety
10 Årtal sedan

Sonys utbud på IFA var imponerande. Den TAP11 MED tangentbordet på är 14,15 mm, dvs 1 mm tjockare än Surface utan. Utan tangentbordet väger väger TAP11 130g mindre än Surface Pro. 512GB SSD lär också finnas att tillgå. Enda nedsidan är N-Trig istället för Wacom. N-Trig istället för Wacom bidrar till den tunna profilen. Har hört ryktas om priser som startar kring 8.000:- med 128GB, och upp till 13.000:- med allt.