Sony WH-1000X M3 höjer ribban för aktiv brusreducering

Sony menar att man har klassledande brusreducering som nu blivit ännu bättre

6

Under IFA i Berlin avtäcker Sony den tredje generationens brusreducerande hörlurar och WH-1000X M3 imponerar med både effektiv brusreducering och snabbladdning.

Sonys brusreducerande premiumhörlurar uppdateras med version M3 (Mark 3) på IFA i Berlin. I likhet med tidigare generationer är hörlurarna heltäckande och brusreducerande, men har uppdaterats såväl i sin design som i vad som döljer sig på insidan.

Med en ny processor, QN1, menar sig Sony kunna avsätta mer prestanda till brusreduceringsfunktionen och därmed kunna täcka och få bort ljud i ett större frekvensspann än tidigare. Kombinerat med en analog förstärkare ska funktionen ha förbättrats markant, inte bara för lågfrekvent buller utan även för röster och andra missljud i omgivningen.

Hörlurarna anpassar även sin brusreducering efter din omgivning, även baserat på faktorer som lufttryck. Du kan även kalibrera lurarnas brusreducering med en knapp på kåpan för att ge bästa möjliga reducering efter din omgivning men även efter hur hörlurarna sitter på just ditt huvud. Vi fick möjlighet att testa hörlurarna på plats och blev förvånade över hur mycket av mässgolvets buller som försvann när vi tog på oss kåporna. Noterbart är också att det klassiska brus som ofta genereras i trådlösa brusreducerande hörlurar, som hörs när du inte spelar ljud, har minimerats med den analoga förstärkaren.

Vidare arbetar Sony vidare med sina kapacitiva kåpor som använder gester istället för knappar. Exempelvis kan du höja volymen genom att svepa fingret uppåt längs med ena kåpan, eller byta låt genom att svepa horisontellt.

Snabbladdning med USB-C.

Sony WH-1000XM3 har en utlovad batteritid på upp till 30 timmar och har utrustats med snabbladdning via USB-C. På endast 10 minuters laddning menar Sony att du ska kunna få ut hela 5 timmars användning.

Sony WH-1000X M3 lanseras senare under september och förväntas få en prislapp på cirka 4 000 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
nilsK
nilsK
5 Årtal sedan

Just touchkontrollen är det folk verkar ogilla mest med dessa lurar. Osmidigt och fungerar dåligt med handskar på. Har inte testat själv men är lite tveksam. Annars verkar dom vara guld!

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  nilsK

Ja jag har tyvärr inte långtidstestat dem men som en kallblodad person kan det där med handskar bli ett problem. Å andra sidan är det rätt jäkla svårt med handskar även på fysiska knappar om de inte är överstora/tydliga. 🙂
Men är riktigt sugen på M3 nu oavsett..

5 Årtal sedan

Har sedan 5 månader MK2 luren som jag är mycket nöjd med. Luren lär man sig att hantera utan att ha problem med touch knapparna, som fungerar riktigt bra. Fick nyss en stor mjukvaru uppgradering på dessa, så nu har även dessa lurar (precis som MK3) stöd för Google Assistant

Anton Karmehed
Admin
5 Årtal sedan
Reply to  Micke Nilsson

Kul att du är nöjd Micke! Jag har varit nära att slå till på M2 rätt länge men nu är man ju brutalt sugen på M3. Prislappen är dock rätt avskräckande då jag samtidigt vill ha ett par nya true wireless in-ear lurar som jag använder betydligt oftare under träning osv..
Får se vart det landar man bådar ju gott att de fortsätter rulla ut tunga uppdateringar!

Bewise
5 Årtal sedan
Reply to  Micke Nilsson

Köpte mina ungefär runt samma tid som dig, helt klart nöjd med dom! Får se om man tittar närmare på mk3an

5 Årtal sedan

USB-C ladduttag, W000T! 😀 Död åt den infernaliska micro-USB!