Ett nytt ID nummer för vad som enligt en uppdatering till Linux är ett kort baserat på AMD Vega har dykt upp i Compubench databas.

Vi kommer närmare och närmare lanseringen för AMD:s nya Vega-arkitektur. Ännu finns det inget exakt lanseringsdatum, men AMD har bekräftat att lanseringen ska ske under årets andra kvartal.

Hemsidan Videocardz har nu upptäckt att testsviten Compubench lagt till specifikationer och ID nummer för en Vega-baserad enhet i sin databas. Dock är det oklart om detta kommer att vara ett kort ur RX-serien eller om det är en Radeon Pro eller Radeon Instinct produkt. Det står klart att det i alla fall är en Vega-baserad enhet då en tidigare uppdatering för Linux röjde ID-numret för 2 stycken Vega-produkter och det är ett av dessa nummer som vi ser på enheten som nu dykt upp i databasen hos Compubench.

AMD Vega Compubench

Vsar 16 GB HBM2 och 1 600 MHz klockfrekvens

Den produkt vars specifikationer röjts genom Compubench bär namnet gfx900 och är utrustad med 16 gigabyte (GB) HBM2 minne. Även 64 Compute Units som bör resultera i totalt 4 096 streamprocessorer samt en maximal klockfrekvens på 1 600 megahertz (MHz) visas i specifikationerna.

VRAM-mängden på 16 GB gör det svårt att säga om detta kommer att vara en RX-produkt eller ej. Tidigare när AMD har visat upp Vega i testsystem så har det varit med produkter utrustade med 8 GB minne. Ingen konkret information om varianter med 16 GB minne för RX-serien finns just nu. Så denna enhet kan komma att vara en Radeon Pro eller Instinct produkt.

Redaktionen testkörde AMD Vega redan på CES 2017

När det gäller klockfrekvenser så har Compubench listat “CL_DEVICE_MAX_CLOCK_FREQUENCY” till 1 600 MHz. Om detta är en form av klockfrekvensgräns eller kortets turbofrekvens från fabrik går vid skrivande stund inte heller att avgöra. Det kan dock jämföras med hur Compubench avläser Radeon RX 580 vid 1 430 megahertz frekvens vilket är frekvenser som nås av flera partnertillverkade modeller.

Läckor som denna tenderar att ibland ge fler frågor än svar. Men rykten cirkulerar just nu att partnertillverkade grafikkort baserade på Vega kan komma att visas upp på årets Computex-mässa. AMD har lyckats hålla locket väldigt tätt på inför lanseringen av Vega. Men förhoppningsvis så är väntan snart över och vi kan få ta del av mer konkret och exakt information om de nya produkterna.

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments