Den svenskättade företagstrojkan Spotify, Ericsson och Volvo sägs vara i slutfasen att lansera en ny unik produkt som ska revolutionera bilstereomarknaden. Det rapporterar Expressen som skriver att produkten ska integrera Spotify i Volvos bilar med hjälp av Ericssons utbredda mobilnät.

Ericsson är världens ledande leverantör av mobila datanätverk och har en imponerande marknadsandel på 38 procent. Framtidsplanerna är stora och under 2020 förväntar sig företaget att 20 miljarder teknikprodukter ska vara uppkopplade samtidigt.

Spotify har tagit musikmarknaden med storm de senaste åren och även om upphovsrättmakarna inte alltid varit lyriska har mottagandet från användare varit desto mer positivt. Totalt har Spotify fem miljoner betalande användare och över 15 miljoner användare som utnyttjar tjänstens gratisversion.

Hur den nya produkten tekniskt fungerar och vad som gör att den kallas revolutionerande är oklart. Grundtanken ska vara att på ett lättare och smidigare sätt få in Spotify i bilen och Volvo som hoppas öka sin försäljning från 449 000 bilar per år till 800 000 bilar år 2020 är en viktig kugge i sjösättningen av tekniken.

Enligt Expressen ska samarbetet och produkten lanseras inom kort för att kunna visas upp under Consumer Electronics Show i Las Vegas i början på januari.


Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Dr.Kod
Dr.Kod
11 Årtal sedan

En bilstereo med plats för SIM-kort låter det som. Då kör jag hellre med min nuvarande lösning, stereon kopplad via bluetooth till mobilen, funkar kanon för Spotify och slipper ytterligare mobilabonnemang.

11 Årtal sedan

Inte en dag för tidigt med tanke på hur usla originalsystemen oftast är och de flesta tillverkare gjort det så besvärligt att få in eftermonterade stereos.

Resurrected
11 Årtal sedan

[quote name=”Dr.Kod”]En bilstereo med plats för SIM-kort låter det som. Då kör jag hellre med min nuvarande lösning, stereon kopplad via bluetooth till mobilen, funkar kanon för Spotify och slipper ytterligare mobilabonnemang.[/quote]

Det kan lika gärna vara en tethering-lösning. Sen är det betydligt enklare att kunna styra Spotify med rattknapparna istället för att behöva fippla med telefonen under bilkörning.

Får biltillverkarna upp ögonen för lösningar som dessa kan det vidareutvecklas hur mycket som helst så vi får möjlighet att installera olika appar med diverse användningsområden i bilen.

raven76
11 Årtal sedan

Är det med sim-kort så får man hoppas att dom byter leverantör från nuvarande leverantör till Telia. Då kan vi i norra Sverige kanske använda tjänsten också. Har en kollega som kan fjärrstyra vissa funktioner i sin bil via en app i telefonen. Problemet är att han inte har täckning på parkeringen med den nuvarande leverantören. Han har bråkat med Volvo om det (sos-funktionen i bilen kör med samma sim, men 112-samtal ska ju alltid fungera), men inte kunnat få abonnemanget utbytt. Är inte bara att trycka in ett nytt sim heller eftersom telefon och bil måste synkas ihop på… Läs hela »

Tempel
11 Årtal sedan

Vad är det för fel med usb-minne eller sd-kort plats? Det är bara ännu ett sätt av musikindustrin att mjölka konsumenterna på pengar, pengar som inte går till upphovsrättshavaren utan till giriga skivbolag (kan man kalla dom skivbolag fortfarande?)

När skall strömmande tjänster kollas ur ett grönt perspektiv fö? Massa sändare som måste vara igång för att folk skall göra så enkla saker som lyssna och se på film/tv.

this
11 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]Vad är det för fel med usb-minne eller sd-kort plats? Det är bara ännu ett sätt av musikindustrin att mjölka konsumenterna på pengar, pengar som inte går till upphovsrättshavaren utan till giriga skivbolag (kan man kalla dom skivbolag fortfarande?)[/quote]
Skulle vilja kallade dem “Upphovsrättsbolag”

muppiga Bettan
muppiga Bettan
11 Årtal sedan

Undra hur det kommer se ut i bilhallarna framöver.

“Köp en Volvo X60 med Telia abb”
Fri data, sms & mms + 200 fria samtal i månade för endast 299 i månade i 24 månader + 1500Kr i förhöjd avgift för bilen i 24 månader.
Du betalar ENDAST 299000Kr.
Eller utan abbonemang 325000Kr 🙂

caesar
11 Årtal sedan

Ska det vara något revolutionerande så tänker jag en lösning som inte kräver SIM-kort eller abonnemang (förutom hos Spotify då).
Det skulle även förklara varför Ericsson är inblandade…

Tänk er en lösning där bilen kopplar upp sig utan abonnemang eller SIM-kort mot alla nät som drivs av Ericsson, bilen har sedan kontakt med en Spotify-server på det interna nätet, utan att behöva gå ut på Internet mer än för att synka användarinformation och spellistor et.c.

Birks
11 Årtal sedan

Kör också Spotify i bilstereon via blåtand.
Går även att byta låt, pausa, starta uppspelningen via ratten.
Dock behöver jag ibland starta om min S3 som “tappar” bilen efter att den varit ansluten och man stannar för att besöka t.ex. en bensinmack eller affär och går utanför räckvidden.

this
11 Årtal sedan

[quote name=”caesar”]Ska det vara något revolutionerande så tänker jag en lösning som inte kräver SIM-kort eller abonnemang (förutom hos Spotify då).
Det skulle även förklara varför Ericsson är inblandade…

Tänk er en lösning där bilen kopplar upp sig utan abonnemang eller SIM-kort mot alla nät som drivs av Ericsson, bilen har sedan kontakt med en Spotify-server på det interna nätet, utan att behöva gå ut på Internet mer än för att synka användarinformation och spellistor et.c.[/quote]
Precis en sådan lösning skulle vara väldigt intressant. Man vill inte blanda in ISP’s i en sådan lösning, det skulle bara krångla till det.