Valve fortsätter sin satsning på spelhårdvara, däremot kommer Steam Link i fysiskt format inte vara en del av satsningen och de få fysiska Steam Link-enheterna som finns kvar blir de sista som tillverkaren säljer.

Valves lilla låda som låter användare koppla ihop sin dator med sin TV trådlöst för avslappnad soffgaming, även känd som Steam Link, kommer nu att försvinna. Detta bekräftar nu tillverkaren som menar att när de fysiska enheter som i dagsläget finns hos återförsäljare sålt slut kommer lagren inte att fyllas på.

Valve menar i sitt blogginlägg att dessa fysiska enheter snart är helt slutsålda i Europa och att samma visa börjar gälla även i USA. Detta betyder dock inte att Valve kommer att upphöra supporten för hårdvaran, något som också framgår i blogginlägget.

Hädanefter kommer Valves fokus däremot att ligga hos Steam Link appen som utvecklas för Android-baserade smartphones, surfplattor samt vissa smarta TV-apparater.

Tanken bakom produkten är att stationära eller bärbara datorer ska kunna agera spel eller filmservrar för mindre kraftfulla enheter. Till exempel kan en kraftfull stationär dator paras med en TV-apparat, surfplatta eller smartphone trådlöst eller via Ethernet-kabel och spel kan sedan drivas av den stationära datorn, men spelas via den andra enheten.

Steam Link introducerades för första gången år 2015. Det framgår inte i Valves blogginlägg om företaget planerar att starta produktionen av de fysiska enheterna igen vid ett senare tillfälle eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments