Precis som Valve bekräftade under fjolåret har det officiella stödet för Windows XP och Windows Vista nu försvunnit från företagets spelplattform Steam.

Operativsystemen Windows XP och Windows Vista är båda en bra bit över ett årtionde gamla. Detta har dock inte skrämt bort samtliga användare som nyttjar plattformarna, trots att Microsoft rullat ut fyra nyare operativsystem sedan dess.

Enligt Netmarketshare använde 4,54 procent av samtliga PC-användare fortfarande Windows XP i slutet av år 2018. Operativsystemet Windows Vista höll endast 0,2 procent under samma tid, inga jättesiffror, men fortfarande en märkbar användarbas.

Valve bekräftade under juni månad 2018 att företagets plattform Steam skulle bli av med sitt officiella stöd för de två äldre operativsystemen från och med den första januari 2019. Något som trots operativsystemens användarantal nu blivit verklighet. Detta innebär att spelsugna Steam-användare får se till att hålla sig till Windows 7, Windows 8.1 eller Windows 10. Alternativt vända sig till andra plattformar.

I dagsläget finns det som tidigare nämnt fortfarande stöd för Windows 7 och Windows 8.1 hos Steam. Valve har inte bekräftat några planer för att ändra på detta. Användare som ännu inte har anammat Windows 10 har således ingenting att stressa över. Det vill säga så länge deras operativsystem är max 10 år gammalt (Windows 7). Värt att påpeka är däremot att Microsoft bekräftat att utvecklarens stöd för Windows 7 kommer att ta slut under år 2020.

Valve påbörjade under 2018 en renovering av sin plattform. Något som först märktes av när plattformens chattsystem fick en rejäl uppdatering. Fler uppdateringar ska vara på väg och med stödet för Windows XP och Vista behöver operativsystemens begränsningar inte vara med i beräkningarna för vad som kan implementeras i plattformen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Lundqvist
5 Årtal sedan

Värt att nämna är ju att Windows XP 32bit ligger på 0.11% i senaste den senaste Steam Survey. Så det är ju förmodligen inget större problem.