Steelseries har nu avtäckt ännu en version av sin handkontroll Stratus. Denna gång bär den namnet Stratus Duo och är riktad mot gamers på PC och även den som nyttjar Android-enheter som spelmaskiner.

Steelseries hoppas kunna vinna över gamers som inte håller sig till en och samma plattform med sin nya handkontroll Stratus Duo. Denna ska enligt tillverkaren vara utvecklad för gamers som söker en trådlös handkontroll för antingen PC-spelande, styrning i virtuell verklighet eller för den som även nyttjar Android-enheter för att stilla spelsuget.

Steelseries nya handkontroll behåller samma estetiska Xbox One-aktiga yttre som sina föregångare. Däremot ska det inte bara vara anslutningsmöjligheterna som skiljer den nya modellen från sina äldre syskon. Steelseries nämner hur kontrollens axelknappar utrustats med så kallade Hall Effect-sensorer och även de analoga styrspakarna på kontrollen ska ha uppdaterats.

Batteritiden hos en Stratus Duo med fulladdat batteri hävdas av Steelseries ligga på omkring 20 timmar. Hur pass detta stämmer eller ej har vi dock inte haft möjlighet att bekräfta.

Wifi eller Bluetooth

Stratus Duo kommer med möjligheten att ansluta till enheter både via 2,4 GHz Wifi eller via Bluetooth. Den senare anslutningstekniken är den som används om handkontrollen ska kopplas till Android-enheter eller VR-headsets som Oculus Go och Samsung Gear VR.

Trots att Stratus Duo kan kopplas trådlöst med en Android-baserad smartphone krävs det att ytterligare en summa pengar läggs på tillbehöret “SmartGrip” för att kunna fästa en smartphone på själva handkontrollen. Detta tillbehör kommer Steelseries att sälja via sin egen hemsida till en pris på cirka 100 kronor.

Stratus Duo finns tillgänglig att köpa via Steelseries hemsida med ett riktpris på 699 kronor, om/när den börjar dyka upp i andra butiker återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments