Den kinesiska tillverkaren Oppo har nu äntligen lanserat sin nya Android-telefon Find 5 och gör det med specifikationer som gör att termen supertelefon ligger nära till hands. Eller vad sägs om en kraftfull fyrkärnig Snapdragon S4 Pro processor, 13 megapixels kamera och en 5-tums 1080p-skärm.

Find 5 har nu efter ett par vändor i rykteskvarnen äntligen lanserats officiellt och till de flestas glädje har de tidigare läckta – och imponerande – specifikationerna visat sig stämma riktigt bra.

Hjärtat i Oppos nya Android-telefon är en fyrkärniga Snapdragon S4 Pro processor på 1,5 gigahertz som med sin Adreno 320 grafikdel är en av de kraftfullaste lösningarna på marknaden. Systemprocessorn backas upp av 2 gigabyte internminne samt en rejält högupplöst kamerasensor på 13 megapixel. Tillsammans ska det vara en kombination som gör telefonen att både fota och spela in video med HDR-effekter. Eller för den delen knäppa fem stillbilder i sekunden eller varför inte spela in video i slow motion med 120 bilder per sekund. Telefonen har även en 1,9 megapixelkamera monterad i frontpanelen.

oppo-find-52

Find 5 får även stöd för NFC och ljudtekniken Dirac HD som bland annat används i bilar från BMW, Rolls Royce och Bentley. På lagringssidan hittar vi totalt 16 gigabyte integrerat lagringsutrymme, tyvärr utan expansionsmöjligheter. Batteriet väger i sin tur in på 2 500 milliwattimmar och telefonen mäter 8,8 millimeter i profil med en vikt på 140 gram.

Det kanske trots allt största dragplåstret på Find 5 är den 5 tum stora skärmen som med en upplösning om 1 080 x 1 920 pixlar ger en pixeldensitet på hela 441 pixlar per tum. Vilket enligt Engadget ska vara samma 5-tums skärm som HTC använder i sitt nya flaggskepp DNA/Butterfly.

Oppo Find 5 ska lanseras i januari med Android 4.1 “Jelly Bean” under huven. Prislappen ska ligga på 499 dollar, motsvarande runt 4 000 kronor, men om och när telefonen dyker upp på svenska marknaden är oklart.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
13 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Segen01
Segen01
11 Årtal sedan

Slo-mo video vore kul att leka med.

Hur stor är själva telefonen?

Red33
Red33
11 Årtal sedan

[quote name=”Segen01″]Slo-mo video vore kul att leka med.

Hur stor är själva telefonen?[/quote]

Tar väl runt 10 sekunder att googla fram, dvs betydligt mindre tid än du la på att ställa frågan och sen vänta att på nån hittar svar åt dig.

Tempel
11 Årtal sedan

Synd att dom missade µSD-kortplats

Segen01
Segen01
11 Årtal sedan

[quote name=”Red33″]
Tar väl runt 10 sekunder att googla fram, dvs betydligt mindre tid än du la på att ställa frågan och sen vänta att på nån hittar svar åt dig.[/quote]

Har du inget konstruktivt att komma med, var god sitt ner och håll trut.

-Boris-
11 Årtal sedan

Hade det varit AMOLED-skärm så hade det varit ett klart köp.

shaglord
11 Årtal sedan

Den har bra specifikationer om man jämför med typ Galaxy Note men att jämföra med vanliga telefoner vore lite orättvist. Den är större och har bättre prestanda. Lite som en 17″ gaminglaptop har mot en 10″ netbook. Jag väntar fortfarande på en välutrustad 3,5-4 tums lur. Telefonernas “ultrabook” så att säga. /s

this
11 Årtal sedan

Visar HTC var skåpet ska stå när det gäller batteristorlek

darrenj
11 Årtal sedan

internt minne är dealbreaker
Jag nog behålla min 4S med 64gb

Dennis T
11 Årtal sedan

Coolt. Undrar om den kommer bli en värdig konkurrent till samsung/iphone? För det låter ju som om den kommer bli riktigt nice. Ni får ta in ett ex och göra en recension på den. 🙂

Tempel
11 Årtal sedan

[quote name=”shaglord”]Den har bra specifikationer om man jämför med typ Galaxy Note men att jämföra med vanliga telefoner vore lite orättvist. Den är större och har bättre prestanda. Lite som en 17″ gaminglaptop har mot en 10″ netbook. Jag väntar fortfarande på en välutrustad 3,5-4 tums lur. Telefonernas “ultrabook” så att säga. /s[/quote]

Gårdagens 3.5″ är i storlek som dagens 4.3″ så en… Sony Xperia V?

Angrychair
Angrychair
11 Årtal sedan

Om mobilen tar ett SDXC-kort så spelar det interna lagringsutrymmet ingen som helst roll. Kör med ett 64GB-kort till min Galaxy S3, fungerar klockrent och riktigt snabbt!

shaglord
11 Årtal sedan

[quote name=”Tempel”]Gårdagens 3.5″ är i storlek som dagens 4.3″ så en… Sony Xperia V?[/quote]

Om du menar att telefoner har blivit mer slimmade så visst, men bara i tjocklek. En för mig mindre viktig detalj. 4″ 720p med tunna skärmkanter eller 3,7″ med dagens skärmkanter skulle vara ngt för mig. Finns bara inga bra 3,7″. /s