Under hösten 2018 lanserades den senaste generationens Surface-produkter från Microsoft och nu har det bekräftats att produkterna kommer till Sverige i februari med förbokningar nu tillgängliga.

Microsoft lanserade de nya Surface-produkterna Surface Laptop 2, Surface Pro 6 och Surface Studio under hösten 2018. Dessa har dock inte hittat sin väg till Sverige riktigt ännu. Däremot har Microsoft nu öppnat förbokningarna för samtliga produkter från och med den 3 januari och det officiella lanseringsdatumet i Sverige är bekräftats bli den 7 februari 2019.

Surface Pro 6 kommer utrustad med en fyrkärnig processor byggd på Intels åttonde generations Core-arkitektur. Detta menar Microsoft resulterar i att den nya modellen är över 67 procent snabbare än föregående generation.

Det rör sig om antingen en Core i5 eller en Core i5 beroende på prisklass och mängden primärminne sträcker sig från 8 upp till 16 gigabyte (GB). Sett till lagringskapacitet handlar det om mellan 128 GB och 1 terabyte (TB) lagring.

Surface Laptop 2 ska enligt Microsoft vara upp till 85 procent snabbare än sin föregångare. Likt Surface Pro 6 rör det sig om en fyrkärnig processor från Intels åttonde generations Core-modeller som huseras i enheten. Detta tillsammans med en grafikkrets som enligt Microsoft är upp till 50 procent snabbare än den krets som den första generationens Surface Laptop nyttjade.

Surface Studio 2 ska enligt Microsoft vara 35 procent snabbare än sin föregångare. Grafikprestandan uppges vara 50 procent bättre än den första generationens Surface Studio. Skärmen hos den nya modellen ska enligt Microsoft ha 38 procent högre ljusstyrka, upp till 500 nits starkare än den tidigare modellen och 22 procent bättre kontrast jämfört med sin föregångare.

Det är inte bara skärmen som uppdaterats med Surface Studio 2. Microsoft har utrustat datorn med grafikkretsar baserade på Nvidias Pascal-arkitektur. Lagringsenheterna som hos den första generationen var en hybrid mellan mekaniska hårddiskar och SSD-enheter har även bytts ut mot ren SSD-lagring som kommer i kapaciteter på upp till 2 TB.

Värt att ha i åtanke är att samtliga prestandasiffror som nämnts här kommer direkt från Microsoft och inte från oberoende recensenter.

Som tidigare nämnt finns samtliga nya Surface-produkter nu att förboka. Detta från Microsofts egen onlinebutik eller från återförsäljare som bär Surface-produkter. Vad gäller prislappar börjar det på 11 499 kronor för Surface Pro 6, 12 499 kronor för Surface Laptop 2 samt 44 999 kronor för Surface Studio 2. Priserna är för produkterna i sina grundutföranden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Morkul
5 Årtal sedan

Efter att ha testat Surface Studio 2 så blev jag så pass imponerad att jag genast började söka efter paneler för att bygga något liknande själv. För vem som är i sina sinnes fulle bruk betala det priset? Detta gäller även content creators. Men oavsett priset så är det en häftig maskin och förhoppningsvis får jag mina paneler från Korea snart.

Max
Max
5 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Vad för paneler har du införskaffat? Samma som i Surface studion? Var har du införskaffat dem från? (Alltså mer specifikt än från Korea).

Tack på förhand.