Swefilmer-grundarna har nu dömts i Varbergs tingsrätt. Det blir fängelsestraff för att ha gjort över 1 400 filmer tillgängliga att streama illegalt genom hemsidan.

Förra veckan dömdes fyra män för att ha varit de drivande krafterna bakom den illegala streamingtjänsten Dreamfilm. Nu har även personerna bakom hemsidan Swefilm fått sina domar utdelade i Varbergs tingsrätt.

De två män som är 23 respektive 26 år gamla har stått anklagade för att drivit hemsidan Swefilm. 23-åringen har nu dömts för att vara en hjälpande hand för hemsidan och straffet för 23-åringen blir villkorlig dom samt 120 timmar samhällstjänst. Det låga straffet grundas i mannens låga ålder när de brott som han anklagas för ska ha ägt rum.

Den 26-åriga mannen som ska vara Swefilmer-grundaren har dock fått ett mycket hårdare straff. Han har nu dömts till 3 års fängelse för grovt penningtvättsbrott samt att han måste betala 14 miljoner kronor i ersättning till staten. Summan baseras på hur mycket mannen sägs ha tjänat via reklamintäkter för hemsidan.

Åklagaren ville ha högre straff för Swefilmer-grundaren

Åklagaren yrkade på 4,5 års fängelsestraff för 26-åringen. Dessutom ville de filmbolag som varit målsägande i rättegången, bland annat Disney, Warner och Fox att männen skulle betala totalt 10 miljoner kronor i skadestånd.

Dock slipper båda männen betala någon form av skadestånd. Då filmbolagen inte kunde bevisa att specifika filmer har funnits tillgängliga via hemsidan funnits där under den period som bolagen hävdat.

Om någon av männen kommer att överklaga domen är vid skrivande stund oklart. Dock säger 23-åringens försvarare att han är relativt säker på att domen kommer att överklagas.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Klar
7 Årtal sedan

Rätt lindrigt att komma undan med 120h samhällstjänst. Att ens fundera på att överklaga det känns ganska vågat.