Under de senaste åren har vi sett en slags kapprustning när det kommer till uppdateringsfrekvenser. I dagsläget är det Asus som håller rekordet för den snabbaste bildskärmen på konsumentmarknaden. TLC har dock visat upp en prototyp som nästan dubblerar den uppdateringsfrekvens Asus stoltserar med.

TCL kan ha slagit det sista slaget på en lång tid i striden om vilken tillverkare som kan skapa den snabbaste bildskärmen. Idag håller Asus förstaplatsen för snabbaste bildskärmen på marknaden. Deras PG248QP har en imponerande uppdateringsfrekvens på 540 Hz. Detta i en 24 tum stor skärm med 1 080p-upplösning.

TCL visar dock upp någonting mycket mer imponerande under DisplayWeek 2024. Enligt BlurBusters visade företaget upp en prototyp för en bildskärm med 4K-upplösning och en uppdateringsfrekvens på smått galna 1 000 Hz. Det vill säga nästan dubbelt så hög uppdateringsfrekvens som hos Asus-skärmen.

Dessvärre finns det inte mycket mer information om denna prototyp. BlurBusters bilder visar en välvd, ultrabred skärm och den ska ha baserats på en LCD-panel. Utöver detta vet vi inte mer om enheten eller om TCL ens har planer på att göra

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments