Viewsonic är en av de första tillverkarna att lansera en surfplatta med NVIDIA:s omtalade processorkrets Tegra 2. Med sina dubbla 1 GHz Cortex-A9 CPU-kärnor och en egenutvecklad inbyggd grafikkrets kallad GeForce ULP har NVIDIA skapat en krets som verkar väl anpassad för mobila lösningar, något man nu undersökt närmare på Anandtech.

Viewsonic G Tablet är en ganska ordinär surfplatta till sin design och kommer laddat med Googles Android 2.2 operativsystem. Utöver ett eget användergränssnitt är det annars hårdvaran som är det intressanta och när man i Anandtech kör surfplattan genom en rad olika tester ser man tydligt vilka skillnader det är på den nya generationens kretsar.

Viewsonic G Tablet springer närmast åttor runt konkurrenterna på marknaden och NVIDIA Tegra 2 har inga som helst problem att förpassa kraftfulla kretsar som Samsung Hummingbird, Qualcomm Snapdragon och OMAP 3620 till passagerarsätet.

34571

I ren processorprestanda är Tegra 2 mellan 30-100% högre prestanda än de kretsar som används i dagens smartphones och surfplattor. Samsung Galaxy Tab som är en kraftfull surfplatta med sin Hummingbird CPU är inte ens i närheten när det gäller JavaScript-prestanda där Viewsonic G är ungefär dubbelt så snabb.

I grafikprestanda ser vi lite tvetydia siffror där Hummingbirds PowerVR SGX 540 presterar imponerande bra i Android Neicore – ett prestandatest utvecklat för att prestera väl på denna plattform. Men där man i det mer objektiva Quake III Arena ser hur Tegra 2 ger 53% högre grafikprestanda än den erkänt kraftfulla Hummingbird processorn.

34576

NVIDIA Tegra 2 ser ut att bli ett mycket bra avstamp för nästa generations surfplattor och smartphones, inte minst sett till spelprestanda. Prestandan är imponerande och kanske mest kittlande är att vi inom 6-8 månader har ännu kraftfullare kretsar som står och stampar runt hörnet.

Källa: Anandtech

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
13 Årtal sedan

drar dock ström i massor.
därav ser vi lite av tegra 2 i prylar.

flopper
13 Årtal sedan

sett några som testat men minns inte vart, dock inte den typen av produkt.
den är kraftfull men det kommer med ett pris.

Poontus
13 Årtal sedan

värst va långsam ifån är 😛

McKinley
13 Årtal sedan


Alla dina inlägg genomsyras av ditt hat till nVidia.
Hade jag varit moderator på NH hade du fått smakat på ban i minst en vecka till att börja med men jag vet att ingenting hade förändrats under den veckan så det hade blivit permanent istället, för allt skit du hittar på.