Asus Maximus IX Code och MSI Z270 Xpower Gaming Titanium är två av de mest påkostade Z270-moderkorten på marknaden. Men vad får du för 3 500 kronor?

Den här artikeln är en del av Svenska Moderkortsguiden, din hub för moderkortstester och moderkortsartiklar på Nordichardware. I guiden hittar du alltid våra senaste tester och rekommendationer, samt andra artiklar och nyheter för dig som vill lära dig mer om allt som har med moderkort att göra.

För de allra flesta som bara vill komma igång och spela är det lång ifrån ett krav att investera i ett påkostat och funktionsrikt moderkort. Men det innebär inte att det inte är kul; de mest påkostade korten tenderar att vara de som pressar gränserna och är tidigt ute med nya funktioner och finesser.

I den här artikeln tar vi en titt på två entusiastmoderkort till Intels nya Kaby Lake-processorer, båda med fokus på överklockning, estetik och funktionalitet som du inte hittar i billigare modeller. Båda kostar också norr om 3 000 kronor, vilket leder till följdfrågan: vad får du faktiskt för pengarna, och är det värt att investera sådana summor i ett moderkort idag?

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
7 Årtal sedan

“Överväg instickskort” Bra att ni tog upp detta. Man har också möjligheten att välja EXAKT de funktioner och anslutningar man vill.

7 Årtal sedan

Tråkigt att de nya moderkorten inte verkar ha stöd för Thunderbolt.