TEST  Mediaspelaren Boxee Box var en stor snackis under hela 2010. Och när den landade i butikerna i slutet av året var hypen på topp och många handlare sålde slut på sina exemplar. Vilket också innebar att det också var lite problem att få fram ett testexemplar från D-link. När mediaspelaren kom fram satte vi den under lupp och här är resultatet.

Desigen och den utlovade prestandan kombinerat med mediaprogrammet Boxee var det som skapade hypen. När dessutom den läckra fjärrkontrollen med fullfjädrat tangentbord på ena sidan visades upp var “vill ha”-faktorn hög hos många.

Kanske har hypen lagt sig lite men Boxee Box är fortfarande rankad etta bland alla mediaspelare (och Hifi & hembio överhuvudtaget) på prisjakt. En koll på prisjakt visar även att många handlare fortfarande väntar på att få in den i lager igen.

I vårt test har fokus framför allt har legat på prestanda, videouppspelning och användarvänlighet. Boxee Box kan visa bilder och spela upp musik med mera, annars vore det ingen mediapelare. Men då utvecklingen på området främst ligger i hur bra filmer spelas upp är det detta vi har fokuserat på.

boxee.inled

D-links val att satsa på Boxee som programvara är spännande. Boxee Box har försökt implementera sociala nätverk, ha stöd för så kallade appar och har även en webbläsare!

Boxee Box har onekligen fler bollar i luften än de flesta mediaspelare vi ser på marknaden, frågan är om man lyckas hålla alla i luften.

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Anton Karmehed
Admin
13 Årtal sedan

Det är dags för ny HTPC snart och det är ju helt klart så att mediaspelarna börjar få mycket av den funktionalitet som man är van vid i datorn. Personligen tycker jag att detta med smartphone/tablet applikationer för att styra enheterna är riktigt intressant. Men där har ju mediaspelarna snart konkurrens av TV-apparaterna så ska bli intressant att se vart detta slutar. Lutar nog fortfarande åt en Fusion-maskin här även om jag var och fortfarande är nyfiken på D-Links satsning med Boxee Box.

Tempel
13 Årtal sedan

Blir lite för mycket i en sån här, lite schweizisk armekniv över det hela. TIll slut är det så många funktioner att den bara blir klumpig och inte smidig alls. Då är det bättre att gå upp på en HTPC som förvisso både blir större och dyrare men precis som en Leatherman i förhållande till en Victorinox väldigt mycket mer användbar och kontrollerbar. En WD HD TV är precis perfekt som mediaspelare. Enkel, snabb och bara funkar och tom 12årig flickor kan använda den.

Anton Karmehed
Admin
13 Årtal sedan

Ja det är ju en ganska passande jämförelse måste jag säga. Det verkar som att man gapat efter lite mycket såhär i början. Jag hade stora förhoppningar på Boxee Box när den utannonserades och hoppas fortfarande man kan få styrning på allt. Men tiden börjar rinna iväg..

lang
13 Årtal sedan

Alla dom där funktionerna plus några till finns readan i xtreamer mediaspelare för 99 euro.
Xtreamern kan tex läsa rar filer över nätverket.