Tangentbord i lågprofil är onekligen en trend som är på uppgång. Vi kikar närmre på både Cherrys nya brytare, samt Cooler Masters utförande i SK630.

Vi är många som gillar att se innovation inom kringutrustning, kanske allra främst för tangentbord som historiskt sett varit en smula endimensionella. Traditionellt sett har tangentbord inte ändrats mycket i utseende eller utförande på konsumentmarknaden. Det är därför som en nypa frisk luft att se fler tillverkare prova sig på att vidga sina vyer.

Cooler Master SK630

Cherrys MX-serie av brytare har dominerat konsumentmarknaden med järnnäve. Av nyligen släppta lågprofiltangentbord att döma så ser det ut som att monopolet växer sig större. Vår fråga är: hur bra är egentligen MX Low profile vad gäller utförande och idé?

Vår testbänk gästas idag av Cooler Master SK630, ett tilltänkt lågprofiltangentbord i formatet TKL med den tyska tillverkaren Cherrys nya lågprofilbrytare – MX Low profile.

Cooler Master SK630
FormfaktorTKL
BrytareCherry MX Low profile RGB Red
KeycapsABS
Keycaps-tjocklek0,8mm~
Keycaps-profilOEM-lågprofil (Ej standardiserad)
Media-/makrotangenterJa
Inbyggt minneJa
Anti-GhostingJa
Key RolloverN-key
TangentbelysningRGB
Mått353.5mm x 125.5mm x 29.8mm
Vikt552g
Kabellängd1,8m
AnslutningUSB 2.0
Lägst pris
Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Besviken
Besviken
5 Årtal sedan

Gud vad ni har blivit pretentiösa på nordichardware. Av de fem tangentborden som ni rekommenderar så går endast två att hitta på prisjakt…. Dessutom till hutlösa priser för vad? Ett tangentbord med lite finare plast på tangenterna ifrån nått hippster-märke som inte ens har råd att fixa så du kan programmera om en ända tangent. Ni spyr galla över varenda tangetbord ifrån ett etablerat märke och hyllar era hipster-tangentbord till skyarna. Jag har länge använt nordichardware som resurs när jag införskaffat komponenter. Jag var nu på jakt efter ett tangentbord till rimligt pris men eran guide är totalt värdelös för… Läs hela »