En bra racingsimulator gör sig bäst med en verklighetstrogen ratt – vi har hårdtestat två påkostade rattsystem med tillbehör!

Den här artikeln är en del av Svenska Simulatorguiden, vårt stora och löpande uppdaterade test av simulatorrelaterade produkter. Där hittar du alltid våra aktuella köprekommendationer och tips om allt som har med rattar, joysticks och andra simulatorprylar att göra!

De flesta PC-spelare vet att man kommer långt med mus och tangentbord, men för spel som handlar om inlevelse kan det locka att ta steget längre och förlänga upplevelsen utanför skärmen. När det kommer till racingspel är det helt enkelt ingenting som slår inlevelsen av att spela med en ordentlig ratt.

Därför har vi hårdtestat två olika rattsystem från två välrenommerade tillverkare, för att se vad de går för i flera av marknadens mest populära och avancerade racingspel och simulatorer.

På artikelns följande sidor kan du dels lära dig lite mer om hur utbudet av racingspel och simulatorer ser ut idag, och dels hänga med när vi kikar närmare på Logitech G920 Driving Force och Thrustmaster TX Leather Edition, samt en uppsjö tillbehör i form av växelspakar, rattar, pedaler och en flexibel racingstol från Playseat.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Robert
7 Årtal sedan

Roligt med uppmärksamhet kring simracing och dess spel och hårdvara, verkligen välskrivna artiklar! Kör själv iRacing 🙂

Jonas
Jonas
7 Årtal sedan

“Till pedalerna medföljer en liten gummispik som man kan montera bakom pedalen för att begränsa hur långt man måste trycka pedalen. Detta kan vara användbart om man vill “simulera” en hård och kort hydraulisk bromspedal[…]”

Skulle nog säga att gummikonan är mer än en rolig grej, kapade 2-3 tiondelar runt Laguna Seca i RaceRoom med en Corvette med en gång när jag testade första gången.

7 Årtal sedan

Jag upplever detta som en gedigen undersökning för de redan frälsta.
För den som lägger 100kr på ett äldre racingspel och vill köpa en ratt för att se om racing är en trevlig syssla känns det magstarkt att lägga 2000kr på en ratt. Dyrt “prova på”!
Jag saknar kategorin “Bäst runt 500kr”.

För övrigt har jag även upplevt kompatibilitetsproblem när den simulator man vill köra inte vill kännas vid att ratten alls existerar.