Vi testar MSI Lightning-seriens senaste tillskott GTX 1080 Ti Lightning Z, ett påkostat monster med höga frekvenser, som du inte lär kunna köpa.

Den här artikeln är en del av Svenska Grafikkortsguiden, Sveriges största löpande test av grafikkort och din hub på Nordichardware för allt material som har med grafikkort att göra. Där hittar du alltid våra senaste produktrekommendationer, tester, nyheter och marknadsanalyser.

MSI erbjuder med varje grafikkortsgeneration en eller några utvalda grafikkort i deras mest påkostade och exklusiva serie Lightning. För Pascal-generationen har man valt att fokusera all krut på Geforce GTX 1080 Ti och resultatet är ett minst sagt monster i både storlek och prestanda. MSI Lightning Z släpptes officiellt under sommaren och vi är en av några få hemsidor som har fått chansen att testa det här limiterade kortet.

Snabbfakta: Nvidia Geforce GTX 1080 Ti

  • Prisklass: 7 500 kronor till 9 500 kronor
  • Målgrupp: Entusiaster
  • Optimal upplösning: 4K/2160p
  • Överklockningskapacitet: Medel till hög

Grafikkretsen GTX 1080 Ti har vi recenserat tidigare, ni hittar Founders Edition-recensionen här samt ett round-up test med tre olika modeller från Aorus, Asus och MSI här. Vår testmetodik har ändrats sen de artiklarna och resultaten kan inte jämföras med varandra. De mest aktuella resultaten finns i den här recensionen.

Vi drar inte ut på det utan hoppar rakt in i recensionen och börjar med en genomgång av grafikkortet på nästa sida.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments