Två gamla favoriter är tillbaka fast nu med marknadens bästa sensor samt en ny lättare kostym. Vi testar nya Steelseries Rival 310 och Sensei 310.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, Sveriges största test av datormöss. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra mustester och andra relaterade artiklar.
MusRival 310Sensei 310
AnslutningUSB-kabel - 2 mUSB-kabel - 2 m
Antal knappar6 st8 st
SensorPixart PMW 3360 (TrueMove 3) Pixart PMW 3360 (TrueMove 3)
DPI/CPIUpp till 12 000 CPIUpp till 12 000 CPI
Polling rate1 000 Hz1 000 Hz
Rekommenderad handstorlekS/M/(L)S/M/(L)
Mått70 x 42 x 128 mm70 x 39 x 125 mm
Vikt88 g92 g
Drivrutiner/mjukvaraSteelseries EngineSteelseries Engine
Lägsta pris på Prisjakt.se

Form och design

När vi tittar närmare på den nya 310-serien från Steelseries så är det just designen som skiljer dem åt. Rival behåller likt tidigare sin ergonomiska design för högerhänta spelare medan Sensei fortsättningsvis bjuder på en helt symmetrisk design. Men det finns helt klart skillnader jämfört med tidigare modeller.

Rival 310

Rival 310 har samma formfaktor som tidigare Rival-möss men Steelseries har nu krympt den med cirka 10 procent samt lättat musen till under 90 gram. En välkommen ändring för alla FPS-spelare som sätter låg vikt högt på sina prioriteringslistor. Musen lämpar sig bra för i princip samtliga handstrolekar och musgrepp men vi själva föredrar klo- eller handflategrepp för just Rival 310.

Lacken är i mattsvart anti-svett utförande och ger ett riktigt bra grepp i kombination med de nya silikonsidorna. Som enligt Steelseries själva inte ska slitas ner likt de gjort på tidigare Rival-modeller.

Sensei 310

Likt brodern Rival så behåller även Sensei samma grundutförande i form och design jämfört med tidigare Sensei-modeller, men tillverkaren har även här bantat musen ner till cirka 90 gram.

Förutom viktminskningen så sportar Sensei samma stil som Rival i mattsvart anti-svett-lack och silikonsidor som ger ett riktigt trevligt grepp. För Sensei så upplever vi att ett fingergrepp ger oss bäst kontroll och lämpar sig förvånande bra för samtliga handstorlekar.

I övrigt har mössen gemensamt bland annat att de har separerade knappar för vänster- och högerklick vilket ger en ökad taktil respons, en mjuk och lätthanterlig USB-kabel och en minimalistisk RGB-belysning bakom Steelseries-logotypen och runt scrollhjulet.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
6 Årtal sedan

Har läst på forum trådar att folk klagar på att sensorn sitter för långt ner på sensei310. är det något ni har känt av?