Tillverkare är snabba med att ta till marknadsföringsfloskler när de kommer med nya flaggskepp. Kan Steelseries Apex Pro TKL leva upp till uttalandet: ”största som har hänt sedan mekaniska tangentbords begynnelse”? Det sätter vi på prov i vårt test.

Det första vi möts av när vi besöker Steelseries Apex Pro TKLs-produktsida är en heltäckande banderoll som menar att Apex Pro är det största som hänt mekaniska tangentbord sedan dess begynnelse för 35 år sedan. Det finns många fel i det uttalandet, inte minst att mekaniska tangentbord inte uppfanns för cirka 35 år sedan. Under all marknadsföring finns det ändå en intressant produkt.

Den stora nyheten är att Steelseries har patenterat och tillverkat en hall effect-brytare till sin Apex Pro-serie av tangentbord, med hjälp av den respektabla brytartillverkaren Gateron. Steelseries är dock varken först och lär inte heller vara sist med att använda tekniken. Mer intressant för oss är hur en stor kringutrustningstillverkare som Steelseries vill bryta normen genom att inte nöja sig med det som finns lättillgängligt på marknaden. De väljer att tillverka något nytt och eget i en marknad där det vore enkelt att bestycka tangentborden med Cherry MX eller valfri klon, vilket de faktiskt också gör i Apex Pro, till viss del.

Apex Pro TKL visades upp på Computex tidigare i år och vi blev genast intresserade. Vi passade då på att känna på OmniPoint-brytarna och redan på Computex var vi sålda över hur lena och behagliga de var. Det har sedan dess varit en hög prioritet för oss att få sätta oss ned i vår testbänk och djupdyka i allt som Apex Pro TKL har att erbjuda.

Steelseries Apex Pro TKL
FormfaktorTKL
BrytareOmniPoint Hall effect
KeycapsLaserristad ABS
Keycaps-tjocklek~1 mm
Keycaps-profilOEM
Media-/makrotangenterJa
Inbyggt minneJa
Anti-GhostingJa
N-Key RolloverJa
TangentbelysningPer tangent-RGB
Mått~140 x ~355 x ~40 mm
Vikt~750 g
Kabellängd2 m
AnslutningUSB
Pris
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments