Med Kaby Lake och Intel Z270 ute på butikshyllorna är det dags för moderkortstest i testlabbet. Vi har testat fem heta modeller med sockel LGA-1151.

Den här artikeln är en del av Svenska Moderkortsguiden, din hub för moderkortstester och moderkortsartiklar på Nordichardware. I guiden hittar du alltid våra senaste tester och rekommendationer, samt andra artiklar och nyheter för dig som vill lära dig mer om allt som har med moderkort att göra.

Ett nytt år, med nya datorbyggen. Strax efter årsskiftet lanserade Intel sina nya processorer i Kaby Lake-familjen för stationära datorer, och med den även nya moderkort baserade på styrkretsen Z270. Därför ser vi också till att starta året med ett moderkortstest på Nordichardware, och att lägga en grund för fler liknande tester under våren.

I samband med den här artikeln startar vi nämligen Svenska Moderkortsguiden på Nordichardware. Guiden innehåller för närvarande endast dessa fem moderkort, men kommer växa med fler modeller under de kommande veckorna för att bli din hub på NHW för allt som har med moderkort att göra.

Varför Z170?

Trots ny funktionalitet i Z270-styrkretsen så är fortfarande både Z170 och Z270 kompatibla med samma processorer, och vi kan räkna med att nuvarande moderkort kommer falla i pris i samband med den nya lanseringen nästa år.

Därför är Z170 fortfarande aktuellt för många användare, inte minst som vill spara en slant till sitt nya datorbygge eller sin uppgradering. Medan vi rekommenderar att du som överväger ett köp faktiskt avvaktar några veckor och inväntar mer information om de nya modellerna (och vad AMD har att erbjuda framöver) så är tester på Z170-moderkort fortfarande aktuella. Under första halvan av 2017 kan den här styrkretsen nämligen komma att prissänkas markant.

På nästkommande sidor har vi därför kikat närmare på moderkort från tre av marknadens största tillverkare: Asus, Gigabyte och MSI, för omkring eller under 2 000 kronor. Notera att vi ännu inte har med ett Z270-moderkort från Gigabyte, då vi helt enkelt inte hunnit få in ett exemplar ännu. Vi kommer givetvis utöka guiden med ytterligare modeller både från Gigabyte och andra tillverkare framöver.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments