Video: The Climb är perfekt för den adrenalinälskande VR-entusiasten

Vad är bättre än att kunna extremsporta utan att faktiskt utöva sport?

4

Svindlande höjder, verklighetstrogna landskap och fysik är några av fokuspunkterna i Cryteks nya VR-titel The Climb. Förbered dig på skakande knän och svettiga händer för det är läskigare än vad man tror.

VR-spel är något som stod på listan över förväntningar inför Gamescom men att vi faktikst skulle hitta en titel som ger oss svettiga händer och svindel hade vi inte räknat med. Crytek presenterade på E3 i Juni sin nya VR-titel The Climb men nu till Gamescom så visar de upp spelet tillsammans med Oculus Rifts touchkontroller. De nya touchkontrollerna ger spelare möjlighet att integrera med spelet med både höger och vänster hand individuellt och enkelt utföra kommandon.

Under de första 10 minuterna vi testar The Climb så har vi svårigheter att stå rakt med benen och händerna svettas som om man skulle hänga där på klippväggen på riktigt. Allt eftersom vi lär oss att inte titta ner så övergår rädslan till spänning och utmaning med pirr i magen när vi slänger oss mellan klipporna.

The Climb är mycket verklighetstrogen och en perfekt VR-titel för dig som söker en adrenalinkick i vardagen, men det i så fall med de nya touchkontrollerna från Oculus Rift då de tillåter användaren att integrera med spelet på ett mycket närmare och mer äkta sätt.

Dock så är touchkontrollerna som vi får testa prototyper och det finns i dagsläget ingen information om när de nya kontrollerna från Oculus Rift kommer finnas tillgängliga för köp men vi hoppas att få höra mer om det inom kort.

Gamescom 2016

Fler artiklar från Gamescom 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tommy Lillehauge
Tommy Lillehauge
7 Årtal sedan

Hvordan var det å bruke Oculus Touch kontrollerane? 🙂

Johan Pettersson
7 Årtal sedan

Hej Tommy!

De kändes välarbetade för att vara “bara” vara prototyper. Personligen gillade jag Oculus kontroller mer än HTC Vives motsvarighet.

Tommy Lillehauge
Tommy Lillehauge
7 Årtal sedan

Takk for svar! 🙂 Slik jeg har forstått det, er “prototypene” den endelige versjonen som også kommer for salg. Ble dere fortalt noe annet?