Thermaltake Core P1 är den senaste modellen i företagets chassiserie designad för bland annat väggmontering – denna gång i m-ITX utförande.

Thermaltake verkar ha hittat rytmen när det gäller att tillverka öppna chassin för dator-exhibitionister. Core P1 TG är i princip den raka motsatsen till deras senaste bjässe Core P7 TG som är ett tredelat monster på 26 kilo. Core P1 TG går åt motsatt håll och är istället designat för mini-ITX moderkort och drar därför ner på storleken väsentligt jämfört med P7.

Thermaltake Core P1 TG kommer utrustad med en 5 millimeter (mm) tjock panel i härdat glas. Chassit har stöd för grafikkort upp till 380 mm i längd, processorkylare med en maxhöjd på 175 mm och har hela 5 expansionsplatser. Något som man inte ser ofta på m-ITX chassin.

Thermaltake Core P1 TG har trots sin storlek plats för en vattenkylningsloop

När det kommer till fläktplatser så har Core P1 TG plats för 2 stycken 120 mm fläktar. Även AIO-kylare och egengjorda vattenkylningssystem får plats i chassit. Det vill säga om radiatorn inte är tjockare än 30 mm. Sett till lagring så får man plats med 2 stycken 2,5 tums enheter samt en extra 2,5 eller 3,5 tums enhet. Chassits frontpanel är utrustad med en hörlursingång, en mikrofoningång, 2 stycken USB 3.0 portal samt på/av-knapp.

I skrivande stund har det inte publicerats några uppgifter om chassits vikt, det lär dock bli både betydligt lättare och smidigare att hänga på väggen än storebror P7. Samtidigt som det blir lättare mot plånboken.

Thermaltake Core P1 TG kommer att få en prislapp på cirka 1 400 svenska kronor. Exakt lanseringsdatum eller information om vilka butiker som kommer att erbjuda chassit har vi inte vid skrivande stund.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments